Tim Deweerdt (CONTENT) hekelt speelpleinhistorie: “Er moet toch een oplossing komen”

© (Foto JDK)
© (Foto JDK)
Redactie KW

Tim Deweerdt (CONTENT) uitte vorige week zijn genoegen al op de sociale media, maar geeft zijn mening nu ook in onze krant. Aanleiding is de commotie die ontstond rond het toekomstige speelpleintje op de Koutermolenwijk. Sofie Segaert won 5.000 euro Burgerbudget en mocht daarmee haar voorstel realiseren, maar dat viel precies bij sommige omwonenden niet in goede aarde.

“Dit kon toch anders”, stelt Tim Deweerdt. “Die brief die de omwonenden kregen, wat was dat? Zoiets is toch de allerlaatste stap die je moet zetten? Je gaat toch eerst praten met alle partijen? Er is gewoon geen overleg geweest, zelfs de meeste politici waren niet op de hoogte. Ik vind het ook heel erg jammer voor Sofie, die het Burgerbudget won. Ik zou niet graag in haar schoenen staan. Ze hebben geluk dat ze zo braaf blijft bij alles én ze werd allesbehalve gesteund uit politieke hoek.”

“Nu moet ze op zoek naar een andere locatie. Mocht ik burgemeester of schepen zijn, ik ging mee op zoektocht en ik nam nog een ambtenaar mee ook. Eens praten met de voor- en tegenstanders, zo hoort het toch. Voor zoiets moet toch een oplossing komen! Hier ontloopt de politiek op een amateuristische manier haar verantwoordelijkheid. Ze zijn allemaal schuw om zich te verbranden, maar dat zal zich toch vroeg of laat eens keren tegen hen.”

Mocht ik burgemeester of schepen zijn, ik ging mee op zoektocht

“Eerst is er die brief waarin vaag wordt gesproken over onvrede en wrevel, maar dit werkte juist nog meer wrevel in de hand. Het Burgerbudget dient niet om verdeeldheid te zaaien, integendeel. Het is dan makkelijk om ’s anderendaags op de sociale media te reageren en alles wat te minimaliseren.”

Slechte communicatie

“Ja, wie veroorzaakte alle heibel? Ze verwijzen niet eens naar die brief die ze verstuurden, wat toch wel echt een voorbeeld van slechte en bedrieglijke communicatie was. Ik ben er mij van bewust dat ik over wat ik postte op Facebook en wat ik hier vertel, zeker commentaar zal krijgen tijdens de volgende gemeenteraad.”

“Maar pas op, wij moesten het gemeentebestuur niet bellen, zij moesten ons bellen. Ja, de kunst om de dingen te verdraaien, is iets wat de politiek niet schuwt”, besluit Tim Deweerdt van CONTENT. (JDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier