Tim Declercq: “Heel soms heb je een supertalent. Wout van Aert is zo iemand”

© belga
Tim Declercq
Tim Declercq Wielrenner

Zo, de eerste Tourdagen zitten er ook weer op. Het is al wat geweest. Julian Alaphilippe was enorm gebrand op ritwinst in de tweede etappe. Iedereen wist dat en toch maakt hij het af. Dat getuigt van grote klasse. Alleen jammer dat hij woensdag op zo’n onnozele manier zijn gele trui moest afgeven. Maar goed, we kijken vooruit.

Ik weet wel niet hoe we het vervolg zullen aanpakken. De tactiek zal door de ploegleiding nog besproken moeten worden. Er is Alaphilippe, maar er is ook Bennett, die meedoet voor groen. In de voorbije sprints liep er altijd wel iets fout, maar ik vind dat hij voor niemand echt moet onderdoen. We hebben dus al zeker voldoende doelen om richting Parijs toe te werken.

De renner die het meest indruk op mij heeft gemaakt, is Wout van Aert. In de finale ben ik er meestal niet meer bij, maar ik zie en hoor heel wat dingen. Het is zot wat hij hier uitspookt. Ik weet als zwaargewicht hoe moeilijk het is om de lichtgewichten bergop te kunnen volgen. Maar heel soms heb je zo’n supertalent dat daar wel in slaagt. Van Aert dus.

De renner die het meest indruk op mij maakt, is Wout van Aert. Echt zot wat hij hier uitspookt

Met mij gaat het goed. Dinsdag heb ik op weg naar Orcières-Merlette serieus afgezien om de zes vluchters terug te pakken. Met twee tegen zes, terwijl die zes echt goeie renners waren. Maar Julian voelde zich goed en wilde de rit winnen. Een stevig dagje dus. Ik haalde over vijf en een half uur uur een vermogen van 345 watt. Neen, aan de 397 watt die Van der Poel op het Nederlands kampioenschap haalde, geraak ik niet. De VAM-berg was daar natuurlijk wel ideaal voor. Zelf haalde ik wel eens 370 watt. Maar wat Mathieu deed, kan ik gewoon niet.

Intussen houd ik ook dagelijks contact met het thuisfront, druk of niet druk. Ik ben begaan met de vorderingen van mijn dochter Marilou. Woensdag moest ze een hielprik krijgen en had ze haar keel natuurlijk wagenwijd opengezet. Toen Tracey me dat vertelde, brandde mijn hart. Weet je, eigenlijk kijk ik er nu al enorm naar uit om hen terug te zien. Dat is vroeg, maar dan heb ik wel iets om heel erg naar uit te kijken.

Reageren? tim@kw.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.