Tim Boury wordt chef op de business class van Brussels Airlines

Stefaan Beel © STEFAAN BEEL
Peter Soete

Sterrenchef Tim Boury uit Roeselare wordt in 2020 de chef van de business class-klanten van Brussels Airlines. Op die manier krijgen deze passagiers die naar Afrika of Amerika vliegen een culinaire VIP-ervaring op 10.000 meter hoogte.

Brussels Airlines is een premium luchtvaartmaatschappij en kwaliteit en persoonlijke service staan sinds jaar en dag bovenaan bij deze Belgische luchtvaartmaatschappij. Eerder dit jaar introduceerde Brussels Airlines een nieuwe Business Class aan boord van hun Airbus 300-toestellen die naar Afrika en Noord-Amerika vliegen. In 2020 zal Tim Boury, Chef Van Het Jaar in 2017, een gastronomische topervaring creëren voor de Business Class klanten van Brussels Airlines. Business Class-klanten genieten altijd van een eersteklassemaaltijd aan boord met linnen tafelkleed, servetten, mooie borden en bestek. Brussels Airlines nodigt altijd sterrenchefs uit om een gastronomisch diner aan boord te creëren voor hun Business Class-passagiers. De chef zoekt dan naar de beste food and spice-pairing en schaaft voortdurend bij want een maaltijd op 10 km hoogte smaakt helemaal anders dan in een restaurant op de begane grond. Nadat de chef zijn goedkeuring heeft gegeven, bereidt cateringbedrijf LSG Sky Chefs dan dagelijks de Business Class-maaltijden, die de handtekening van Tim Boury dragen.

Tim was één van de jongste Belgische chefs om een eerste Michelinster te behalen. Zijn missie, zegt hij, is om dezelfde visie die hij nastreeft in zijn restaurant, ook te brengen op een hoogte van 10km in de lucht.

Voor het eerste kwartaal heeft Tim een heerlijk menu samengesteld op basis van de typische kwaliteitsingrediënten waar zijn keuken bekend om staat. Ook presenteert Boury Bottled, het Boury gamma van spirits, likeuren en vermout, daarbij ook het Flavas-bier op basis van smaken en ingrediënten uit Tim’s keuken. Dat eerste bier zal gepaird worden bij de menu’s van Tim.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier