Tim Boury is ambassadeur voor Heart for Horeca Foundation

Burgemeester Kris Declercq met Tim Boury (rechts). © STEFAAN BEEL
Peter Soete

De Roeselaarse tweesterrenchef Tim Boury is één van de ambassadeurs van de Heart for Horeca Foundation. Die vzw wil jonge horecazaken financieel ondersteunen in deze moeilijke tijden.

Tim Boury en Inge Waeles hebben hun tweesterrenrestaurant Boury uiteraard ook gesloten. In tegenstelling tot andere collega’s bieden zij voorlopig nog geen afhaalgerechten aan. “Ik ben nu de de kok in huis terwijl Tim zich bezig houdt met klusjes die anders toch ooit eens zouden moeten gebeuren”, vertelt Inge, de echtgenote van Tim. “Zo is hij bezig met iets aan te passen op het dak en als dat klaar is, heeft hij al andere zaken in gedachten. We hebben nu ook veel tijd voor de kinderen en dat verzacht toch een beetje het feit dat we noodgedwongen gesloten zijn.”

Geen traiteurdienst (voorlopig)

“Voorlopig doen we geen traiteurdienst maar we sluiten niet uit dat dit wel zal gebeuren als we bijvoorbeeld meer dan een maand moeten sluiten. We wachten nog even af. Sowieso zouden we de tweede week van de paasvakantie sluiten om een weekje vakantie te nemen. Als de restaurants met Pasen of net na Pasen toch opnieuw mogen openen, dan nemen we die vakantie niet op maar gaan we weer aan het werk.”

“Uiteraard is deze crisis voor iedereen financieel een ferme streep door de rekening. En al zeker voor horecazaken die nog maar net opgestart zijn. Daarom engageert Tim zich ook voor Heart for Horeca. Dat is een vzw die horecazaken die nog geen drie jaar bezig zijn, financieel probeert te ondersteunen. Tim is één van de ambassadeurs van die vzw en men heeft hiervoor ook een filmpje komen opnemen bij ons. Wij hopen dan ook dat de horeca volledig kan herpakken na deze periode.”

www.heartforhoreca.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier