Tijdelijke noodopvang van asielzoekers in Peace Village in Mesen

Redactie KW

Net zoals heel wat andere (jeugdwerk)organisaties heeft Peace Village haar infrastructuur die tijdens de winter tijdelijk leeg staat zelf aangeboden aan Fedasil.

Voor de maand januari 2016 kan Peace Village 120 plaatsen aanbieden voor 31 dagen. De federale Regering besliste op 22 december om in te gaan op ons aanbod en deze plaatsten als ‘strategische reserve’ achter de hand te houden. Afhankelijk van de instroom van nieuwe asielzoekers de komende weken zullen deze plaatsen dan effectief gebruikt worden.

Peace village benadrukt dat het tot haar taak als ‘sociaal toeristische actor’ hoort om actief te helpen tijdens deze humanitaire crisis. We kunnen niet dagdagelijks werken met jongeren rond oorlog en vrede om dan weg te kijken als we zelf iets kunnen doen, aldus Matti Vandemaele, directeur van Peace Village. We willen een actieve bijdrage leveren aan de ambitie van Mesen als Vredesstad.

Vanuit Fedasil is er de garantie dat de plekken bij aanvang van het toeristische seizoen (voor ons dus op 04/02/2016) terug beschikbaar zullen zijn.

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier