Tijdelijk opvangcentrum in ‘t Eksternest in Westouter van 6 tot 18 januari

Van 6 tot 18 januari zullen de 100 asielzoekers uit Peace Village in Mesen tijdelijk opgevangen worden in ‘t Eksternest in Westouter. Nadien keren ze terug naar Mesen.

(foto ‘t Eksternest)

Vorige week raakte bekend dat Peace Village in Mesen een tijdelijk opvangcentrum wordt voor 100 asielzoekers. Maar die locatie is in januari even niet bechikbaar. Het Rode Kruis ging op zoek naar een alternatieve verblijfplaats en kwam uit bij ‘t Eksternest. De bewoners worden van 6 tot 18 januari opgevangen in ‘t Eksternest in Westouter.

Het tijdelijk opvangcentrum zal een open centrum zijn. De bewoners kunnen vrij in en uitlopen tussen 6 en 24 uur. De bewoners zullen ingeschakeld worden voor het onderhoud van het centrum en moeten zich aan het huishoudelijk reglement houden. Olivier Friore zal de verantwoordlelijke zijn. Na 18 januari verlaten de asielzoekers Westouter en keren ze terug naar Mesen.

“Als gemeente zijn we ervan overtuigd dat dit in een goede verstandhouding met de buurt zal gebeuren,” zegt schepen Wieland De Meyer. Vandaag werd een brief verstuuurd naar alle Westouternaars. De gemeente plant geen infovergadering. “We zijn wel ten allen tijde bereid om de nodige uitleg te geven,” aldus nog de schepen. (MDN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.