Tijdelijk hoef je bij het parkeren in de stadskern dus niet bang te zijn voor overijverige parkeerwachters: er wordt in het kader van de coronacrisis een gedoogbeleid gevoerd. Je moet geen ticketje uit de parkeerautomaat nemen en in de blauwe zone geen parkeerschijf leggen. Logisch, want met gesloten winkels en horecazaken heeft het betalend parkeren weinig of geen nut.

Geen vrijgeleide om wild of fout te parkeren

Burgemeester Kristof Audenaert benadrukt dat de regeling enkel geldt op de plaatsen waar er op het openbaar domein geparkeerd kan en mag worden. "Het gedoogbeleid is zeker geen vrijgeleide om wild of fout te parkeren", zegt hij. "We rekenen op ieders gezond verstand."

Wie zijn auto toch op plaatsen achterlaat waar het niet toegelaten is, kan door de politie geverbaliseerd worden. Onder andere de motards van de politiezone Kouter kijken streng toe op het naleven van de verkeersregels. Hun taak staat evenwel los van de controle op het betalend parkeren, die normaal gezien door parkeerwachters gebeurt, maar nu dus voor een paar weken niet.

Stadskernvernieuwing loopt al meteen vertraging op

Pech voor de langverwachte stadskernvernieuwing, die vorige maandag van start is gegaan met nutswerken in de Kortemarkstraat. De werkzaamheden zijn alweer stilgelegd om de werknemers te beschermen tegen het coronavirus en een verdere verspreiding ervan tegen te gaan.

Ook diverse andere projecten werden uit voorzorg tijdelijk opgeschort: de nutswerken in de Noordlaan, de nutswerken in de Parkstraat, de nutswerken in de Driekoningenstraat, de wegwerkzaamheden in de Parkstraat en de Bollestraat, de voorbereidende werkzaamheden voor de fietstunnel onder de spoorweg nabij de Tuinstraat en de Lichterveldestraat en de werkzaamheden voor de nieuwe verkaveling nabij tearoom 't Voske in de Oostendestraat. Dat betekent dat de Oostendestraat op die plaats voorlopig niet wordt afgesloten, zoals aanvankelijk voorzien.

Van zodra er meer duidelijkheid bestaat over de duur van de coronamaatregelen, wordt de timing van de projecten herbekeken.

Tijdelijk hoef je bij het parkeren in de stadskern dus niet bang te zijn voor overijverige parkeerwachters: er wordt in het kader van de coronacrisis een gedoogbeleid gevoerd. Je moet geen ticketje uit de parkeerautomaat nemen en in de blauwe zone geen parkeerschijf leggen. Logisch, want met gesloten winkels en horecazaken heeft het betalend parkeren weinig of geen nut.Burgemeester Kristof Audenaert benadrukt dat de regeling enkel geldt op de plaatsen waar er op het openbaar domein geparkeerd kan en mag worden. "Het gedoogbeleid is zeker geen vrijgeleide om wild of fout te parkeren", zegt hij. "We rekenen op ieders gezond verstand."Wie zijn auto toch op plaatsen achterlaat waar het niet toegelaten is, kan door de politie geverbaliseerd worden. Onder andere de motards van de politiezone Kouter kijken streng toe op het naleven van de verkeersregels. Hun taak staat evenwel los van de controle op het betalend parkeren, die normaal gezien door parkeerwachters gebeurt, maar nu dus voor een paar weken niet.Pech voor de langverwachte stadskernvernieuwing, die vorige maandag van start is gegaan met nutswerken in de Kortemarkstraat. De werkzaamheden zijn alweer stilgelegd om de werknemers te beschermen tegen het coronavirus en een verdere verspreiding ervan tegen te gaan.Ook diverse andere projecten werden uit voorzorg tijdelijk opgeschort: de nutswerken in de Noordlaan, de nutswerken in de Parkstraat, de nutswerken in de Driekoningenstraat, de wegwerkzaamheden in de Parkstraat en de Bollestraat, de voorbereidende werkzaamheden voor de fietstunnel onder de spoorweg nabij de Tuinstraat en de Lichterveldestraat en de werkzaamheden voor de nieuwe verkaveling nabij tearoom 't Voske in de Oostendestraat. Dat betekent dat de Oostendestraat op die plaats voorlopig niet wordt afgesloten, zoals aanvankelijk voorzien.Van zodra er meer duidelijkheid bestaat over de duur van de coronamaatregelen, wordt de timing van de projecten herbekeken.