Tifogame en voetbaldorp ‘De Panna’ zorgen voor coronaveilige voetbalgekte

Stéphane Buyens, schepen van Sport en Lokale Economie.© MVO
Stéphane Buyens, schepen van Sport en Lokale Economie.© MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Lokaal bestuur De Panne wil dit jaar op een unieke manier inspelen op het Europees kampioenschap voetbal. De lokale ondernemers doen mee en sponsoren de prijzenpot van de Tifogame die wordt gelanceerd en als kers op de taart komt er een heus voetbaldorp ‘De Panna’ op de Markt.

Stéphane Buyens, schepen van Sport en Lokale Economie klinkt alvast enthousiast: “Het EK voetbal nadert met rasse schreden. De Panne wil ook dit uitzonderlijke sportevent in de picture zetten. We willen iedereen (lokaal of toerist, jong of oud) een beleving aanbieden om zich actief onder te dompelen in de EK-sfeer. Gratis en voor niks!”

Voetbaldorp De Panna

Het lokaal bestuur De Panne lanceert de Tifogame. Het gaat om een pronostiekgame gelinkt aan het EK waarbij je mooie Pannaprijzen kunt winnen. Iedereen kan gratis meedoen en via zijn of haar pronostiek een wedstrijdvoorspelling doen. Daarnaast komt er een voetbaldorp De Panna op de Markt.

De lokale ondernemers van De Panne ondersteunen dit project en sponsoren de prijzenpot. Filip Fieuw, dienst Lokale Economie: “We zien vooral de goesting van de lokale ondernemers om dergelijke projecten mee te ondersteunen. Dat resulteerde in een prijzenpot van maar liefst 3.500 euro, met speciale dank voor de gulle schenkingen van deze lokale ondernemers! De sponsors worden als bedanking vermeld op placemats, de website van Tifogame en op www.depanne.be/takeaway .”

Pronostiek

Het spel bestaat uit een hoofdpronostiek en een kleinere pronostiek. De hoofdpronostiek vul je voor 11 juni in en voorspelt de uitkomst van alle wedstrijden, van de eerste match tot de finale. Aan de kleinere pronostiek, die enkel focust op de wedstrijden van de Rode Duivels (en de finale), kunnen deelnemers hun voorspelling doen tot voor de aanvang van de match. Bij de kleine pronostiek zijn cadeaucheques, picknicksets en fietstassen van De Panne te winnen. Wie meespeelt voor de hoofdpronostiek maakt kans op een van de 66 prijzen!

Surf naar http://www.tifogame.be/depanne en vul de pronostiek in voor 11 juni 2021 om 21 uur. Na de speeldag wordt het resultaat berekend en komt iedere deelnemer in een klassement terecht. Na afloop van de pronostiek worden de winnaars bekendgemaakt en worden de prijzen uitgereikt.

Voetbaldorp

Het lokaal bestuur De Panne zal van 11 juni tot en met 11 juli op de Markt een voetbaldorp De Panna installeren, waar de matchen van de Belgen en de buurlanden uitgezonden worden op groot scherm. Voorlopig wordt nog bekeken hoe dit helemaal coronaveilig georganiseerd kan worden.

Meer info voor wie erbij wil zijn: www.depanne.be/zoveelmeer .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.