Tiffany Claeys start als thuisverpleegkundige

Tiffany Claeys.© AVH
Tiffany Claeys.© AVH
Redactie KW

Na een loopbaan van tien jaar in AZ Sint-Lucas met voornamelijk nachtdiensten, schakelde Tiffany Claeys over op thuisverpleging. Jarenlang werkte ze voor het Oostkampse Thuisverpleging Kaat, maar vanaf 1 april begint ze volledig zelfstandig.

Na haar opstart in februari heeft Tiffany Claeys al een patiënt in het Beernemse waar ze dagelijks langsgaat voor verzorging. Stilaan hoopt ze meer patiënten te kunnen behandelen. “Na de geboorte van mijn tweede kind werd het moeilijker om alleen nog nachtdiensten in het ziekenhuis te doen .”, vertelt ze. “Ik bouwde dat af tot een halftijdse job en begon daarnaast als zelfstandig thuisverpleegster. Ik werkte bij thuisverpleging Kaat, maar probeerde al snel mijn eigen werk uit te bouwen.”

Uitkijken naar contact

“Thuisverpleging is beter te combineren met mijn gezin en ook de andere aanpak spreekt me erg aan. Ik probeer de patiënten zo goed te verzorgen dat ze zo lang mogelijk thuis kunnen blijven.” Als thuisverpleegster merkt Claeys het belang van haar beroep voor de oudere generatie, voor wie de gevolgen van corona soms erg zwaar zijn. “ Bij veel patiënten zijn wij de enigen die ze op regelmatige basis zien. Je wordt een deel van hun leven en ik merkte dat zij vaak erg hard uitkeken naar het moment dat we aanbellen.”

Ook tijdens de vaccinatiefase voelt de Beernemse dat haar patiënten de verzorging meer dan ooit nodig hebben. De verplaatsing naar het vaccinatiecentrum De Valkaart, zorgt af en toe voor problemen. “Erg oude mensen hebben het moeilijk om daar te raken. Het zou gemakkelijker zijn om ons die vaccins te laten geven, maar blijkbaar zijn de procedures en regels daarvoor nog niet klaar.” (AVH)

Meer info op: www.tc-care.be of via 0479 03 64 53

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.