Tientallen verlichte hartjes verwarmen Steenkerke

© (Foto JT)
Redactie KW

Hoe kunnen we deze winter vanuit onze thuis en vanuit ons dorp iets betekenen voor anderen die het veel moeilijker hebben?

Dit idee woekerde al enige tijd in de gedachten van de leden van de Feestcommissie van Steenkerke, toen begin deze week ook het stadsbestuur van Veurne met een idee kwam om met ‘Verlicht Veurne’ zoveel mogelijk inwoners warm te maken voor het aanbrengen van sfeerverlichting.

Zo wil ook Steenkerke en zijn inwoners een baken zijn van licht in de duistere Covid-19-tijden. Helena Cools, die in het centrum van de gemeente woont, maakte volledig gratis tientallen profielen van hartjes in bamboe. Bewoners kunnen ze afhalen tot zolang de voorraad strekt.

Aan het profiel hoef je enkel zelf nog lichtjes aan te brengen en het hartje op een zichtbare plaats aan de woning op te hangen. Het stadsbestuur van Veurne is erg benieuwd welk dorp er straks met de meeste en mooiste versiering gaat lopen. In Steenkerke hingen maandagavond reeds tientallen hartjes aan ramen en muren, maar ook andere verlichting zal straks Steenkerke verwarmen.

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.