Tientallen verlichte harten verwarmen Steenkerke

De Feestcommissie van Steenkerke wilde iets speciaals doen om toch licht te brengen in deze duistere dagen. Een creatief viertal maakte hartjes in bamboe die oplichten en die iedereen aan het raam kan ophangen.

Carine (Speedy) Consaeles en initiatiefneemster Helena Cools samen met Marie Vanacker en Amber Fonteyne. Carine en Helena plooiden de hartjes en plaatsten de lichtslingers eraan, Marie en Amber verdeelden ze achteraf aan de bewoners van het dorp. © José Tyteca

Hoe kunnen we deze winter thuis en vanuit ons dorp iets betekenen voor anderen die het veel moeilijker hebben? Dit idee sluimerde al lang bij de leden van de Feestcommissie van Steenkerke. Toen ook het stadsbestuur van Veurne met een idee kwam om met ‘Verlicht Veurne’ zoveel mogelijk inwoners warm te maken voor het aanbrengen van sfeerverlichting, wilde de Feestcommissie ook iets speciaal doen in Steenkerke. Zo werd ook Steenkerke stilaan een baken van licht in de duistere coronatijden.

Bamboehartjes

Helena Cools, die in het centrum van de gemeente woont, maakte volledig gratis tientallen profielen van hartjes in bamboe. Twee tieners, Marie Vanacker en Amber Fonteyne, hielpen mee met Carine (Speedy) Consaeles en initiatiefneemster Helena Cools om de tientallen hartjes in het dorp te verdelen. De Feestcommissie sponsorde het initiatief met gratis lichtjes om te bevestigen rond de hartjes. Ondertussen sieren tientallen verlichte hartjes Steenkerke. “Onze bamboestruik offer ik graag op om onze dorpsgenoten aan te sporen deze en andere kerstversiering op een zichtbare plaats aan de woning op te hangen”, zegt Helena.

Gratis bedeling

We verdeelden alle gemaakte hartjes over de huizen langs de Steengracht-West en Oost. Iedereen was dolenthousiast en deed graag mee aan het initiatief. Slechts enkele bewoners deden liever niet mee, waarvoor alle begrip natuurlijk”, zeggen Amber en Marie.

Het stadsbestuur van Veurne is erg benieuwd welk dorp er straks met de meeste en mooiste versiering gaat lopen. In Steenkerke hangen sinds het weekend reeds tientallen hartjes aan ramen en muren, maar ook andere verlichting siert meer en meer deze landelijke gemeente. (JTV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.