Familie en vrienden van Jean-Pierre Meyfroidt maar ook veel onbekenden verzamelden zaterdagochtend vroeg aan Begrafenissen Bloyart in Kortrijk. Via Facebook werd opgeroepen om een colonne van motards te vormen die de rouwstoet van de vorig weekend gestorven Desselgemnaar zou begeleiden.

© Olaf Verhaeghe

Jean-Pierre Meyfroidt (56) stierf zondagavond na een zwaar verkeersongeval in Lendelede. Net op het moment dat hij reglementair aan het inhalen was op de Rijksweg in de richting van Kuurne, werd hij frontaal aangereden door een wagen. De bestuurder had kort daarvoor de volle witte lijn overschreden, reed te snel en bleek ook te veel gedronken te hebben. Het roekeloze manoeuvre kostte de vijftiger uit Desselgem het leven. Jean-Pierre Meyfroidt was op slag dood.

In Kortrijk wordt vandaag afscheid genomen van Jean-Pierre Meyfroidt. De 56-jarige Desselgemnaar kwam vorig weekend om het leven bij een zwaar verkeersongeval in Lendelede. Hij werd met zijn moto aangereden door een bestuurder die te snel reed, roekeloos inhaalde en te veel had gedronken. Tientallen motorrijders begeleiden zaterdag de rouwstoet, het ultieme eerbetoon aan hun collega-motard.

Geplaatst door KW Kortrijk - Menen op Vrijdag 7 juni 2019

Enkele tientallen motards zakten zaterdag af naar Kortrijk om hun eer te betonen aan Jean-Pierre. Een strak georganiseerde colonne volgde de lijkwagen en de familie van het uitvaartcentrum naar crematorium Uitzicht in Kortrijk.

© Olaf Verhaeghe
© Olaf Verhaeghe
© Olaf Verhaeghe
© Olaf Verhaeghe
Familie en vrienden van Jean-Pierre Meyfroidt maar ook veel onbekenden verzamelden zaterdagochtend vroeg aan Begrafenissen Bloyart in Kortrijk. Via Facebook werd opgeroepen om een colonne van motards te vormen die de rouwstoet van de vorig weekend gestorven Desselgemnaar zou begeleiden.Jean-Pierre Meyfroidt (56) stierf zondagavond na een zwaar verkeersongeval in Lendelede. Net op het moment dat hij reglementair aan het inhalen was op de Rijksweg in de richting van Kuurne, werd hij frontaal aangereden door een wagen. De bestuurder had kort daarvoor de volle witte lijn overschreden, reed te snel en bleek ook te veel gedronken te hebben. Het roekeloze manoeuvre kostte de vijftiger uit Desselgem het leven. Jean-Pierre Meyfroidt was op slag dood. Enkele tientallen motards zakten zaterdag af naar Kortrijk om hun eer te betonen aan Jean-Pierre. Een strak georganiseerde colonne volgde de lijkwagen en de familie van het uitvaartcentrum naar crematorium Uitzicht in Kortrijk.