Tientallen beelden in kapel Marialove: “We willen Maria in de spotlights plaatsen”

Pastoraal verantwoordelijke Ilse De Deyne met één van de Mariabeelden. © GJZ
Redactie KW

Het WZC Marialove en de pastorale eenheid H. Familie Avelgem slaan de handen in elkaar om een grote tentoonstelling van Mariabeelden te organiseren. Je kan er enkele tientallen beelden bewonderen.

Door Geert Vanhessche

Enkele jaren geleden organiseerde het woonzorgcentrum een tentoonstelling van Mariabeelden. Toen er herinneringen aan deze tentoonstelling werden opgerakeld, groeide het idee om opnieuw iets dergelijks te organiseren. “Zo’n initiatief leek ons de ideale gelegenheid om samen te werken met de pastorale eenheid H. Familie Avelgem, en zo elkaar beter te leren kennen“, vertelt ons Ilse De Deyne, pastoraal verantwoordelijke van het WZC. “Naast die samenwerking wil men de tentoonstelling ook aangrijpen om Maria in de spotlights te plaatsen. Zij inspireerde al zoveel mensen en in heel de wereld werden talrijke kapellen, scholen en kerken aan haar opgedragen. Vergeten we ook niet dat ons WZC Marialove, haar naam draagt. Op de tentoonstelling tonen we daarom ook foto’s van kapellen in onze pastorale eenheid en van de congregatie O.L.V. van 7 Weeën, de stichters van het WZC.”

We willen zelfs kinderen bereiken en organiseren daarom een kleurwedstrijd – Ilse De Deyne

Het is ook de bedoeling om met de tentoonstelling kinderen en jonge gezinnen, die misschien minder vertrouwd zijn met Maria, bereiken. Daarom is er ook een kleurwedstrijd voor kinderen van de derde kleuterklas tot het derde leerjaar. Per leeftijdscategorie zijn er telkens twee prijzen te winnen.

Kunst met boodschap

De tentoonstelling wordt vrijdag 3 mei om 15 uur geopend met een feestelijke eucharistieviering in de O.L.V. Hemelvaartkerk van Heestert. De viering wordt opgeluisterd door het Mariakoor en het koor van Marialove.

De tentoonstelling is ook de gelegenheid om de kapel te bezoeken. “Wie weet er welke woorden de letters op de gevel vormen? Kunstenaar Brody Neuenschwander wil mensen uitdagen om even stil te staan en te speuren naar de boodschap die in het kunstwerk verscholen zit”, aldus Ilse De Deyne.

Binnen in de kapel hangen ook replica’s van andere werken van de kunstenaar. Op het kapelplein staat sinds kort een beeld gemaakt door Willem Vermandere.

Je kan de tentoonstelling bezoeken in de kapel van WZC Marialove van zaterdag 4 mei tot en met donderdag 9 mei, telkens van 14.30 tot 17 uur. Op vrijdag 10 mei, met de eerste Kapelmarkt, is de tentoonstelling open tot 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier