Tieners halen halsbrekende toeren uit op Bombardierbrug in Sint-Michiels

Redactie KW

Waterwegen en Zeekanaal, de beheerder van alle bruggen in Vlaanderen, is ‘not amused’. Woensdagmiddag sprongen enkele jongeren van de Bombardierbrug in Sint-Michiels. “Dit is wettelijk verboden én levensgevaarlijk”, klinkt het.

Woensdagmiddag haalden twee tieners halsbrekende toeren uit op de Bombardierbrug in Sint-Michiels. Onder het oog van een tiental vrienden liepen ze op de bovenkant van de brug en sprongen daarna in het kanaal Gent-Oostende. Mogelijks werd deze waaghalzerij ook gefilmd.

(GF)

Waterwegen en Zeekanaal, de beheerder van alle waterwegen en bruggen in Vlaanderen, kan hier allesbehalve mee lachen. “Niet alleen is het springen van Brugge wettelijk verboden, het is ook nog een levensgevaarlijk”, meldt woordvoerdster Claudia Van Vooren. “Deze trend kende in het voorjaar, door uitdagingen op Facebook, een piek maar blijkbaar zijn er nog altijd jongeren die zich hieraan wagen. Maar dit kan écht niet.”

Tieners halen halsbrekende toeren uit op Bombardierbrug in Sint-Michiels

(GF)

“Om er maar enkele op te noemen : het water is niet overal even diep en kan gevaarlijke letsels opleveren. Ook zijn de oevers niet op zwemmers ingericht, waardoor het lastig is om op de kade te komen. Op de bodem liggen soms scherpe voorwerpen die mensen kunnen verwonden. Er kunnen bacteriën in het water zitten waar je behoorlijk ziek van kan worden. Een varend schip – dit kanaal is een van de drukste van het land – wordt door de bouw van de brug of door onoplettendheid niet altijd gezien…”

Tieners halen halsbrekende toeren uit op Bombardierbrug in Sint-Michiels

(GF)

Ook zwemmen in kanalen wordt ten stelligste afgeraden. “De sluizen op kanalen veroorzaken stroming die zeer gevaarlijk kan zijn voor zwemmers. Een koude onderstroom kan leiden tot verkrampte spieren en de kans op onderkoelingsverschijnselen is groot. Met deze waarschuwing hopen we mogelijke ongevallen met dodelijke afloop te voorkomen.”

(Olivier Neese)