Tiende Krekerock bundelt ‘best of’ voor Cadaatan

Van links naar rechts: Marnic Deceuninck, Geert Vantoest, Martine Samyn, Marc Depover, Mario Vandecasteele, Marc Waeyaert, Luc Olivier, Petra Rolly, Andre Huyst en Rik Waeyaert. Ontbreekt: Nancy Serryn. © foto Coghe
Trui Lievens
Trui Lievens Medewerker KW

De tiende editie van Krekerock, dit jaar op zaterdag 28 december, wordt dit jaar een ‘best of’: drie van de vier groepen gooiden de voorbije jaren al eens hoge ogen op het Handzaams rockgebeuren. Ook dit jaar gaat de opbrengst weer naar de vereniging Cadaatan op de Filipijnen. “Met de opbrengst van de vorige negen edities konden we al bijna 60.000 euro schenken aan deze vereniging die op de Filipijnen het leven van arme schoolkinderen wil verbeteren”, aldus Marc Waeyaert van de werkgroep Krekerock.

Krekerock is een initiatief van Marc Waeyaert, Martine Samyn, Rik Waeyaert, Mario Vandecasteele, Marnic Deceuninck, Nancy Serryn, Luc Olivier, Petra Rolly, Geert Vantoest, Dré Huyst en Marc Depover. De leden zetten zich in voor Cadaatan, een vereniging die recent nog haar 20ste verjaardag vierde. “Naast de werkgroep Krekerock hebben we ook nog de werkgroepen Filipijnse Markt, de jaarlijkse quiz, het voetbal op groot scherm en de winterbarbecue”, legt Marc Waeyaert uit. “Alle werkgroepen brengen aardig wat geld in het laatje, maar na de negen edities van Krekerock konden we welgeteld 59.843 euro schenken aan Cebu, op de Filipijnen.”

In april van dit jaar trok een groep leden van Cadaatan zelf naar Cebu waar ze onder meer een kijkje gingen nemen naar de gerealiseerde schoolprojecten. Daarnaast overhandigden ze symbolisch een ziekenwagen en een container met medisch materiaal voor de uitbouw van een medische post. “Peter van de vereniging is al heel wat jaren Fred Deburghgraeve die onze vereniging een warm hart toedraagt. Verder prijzen we ons ook gelukkig met onze gulle sponsors en de medewerking van het gemeentebestuur”, zegt Marc.

De tiende Krekerock wordt een best of met drie groepen die de voorbije edities al eens eerder de hoge verwachtingen inlosten: The Refugees (in 2017 al in Handzame), Dirty5 (in 2015) en Black Mirrors (vorig jaar). Als derde op het podium – “maar eigenlijk de headliner”, benadrukt Marc Waeyaert – kon de werkgroep de Laura Cox Band strikken. Deze jonge Française brengt, geïnspireerd door haar Engelse vader, klassieke en zuiderse rock. “We zagen haar en haar band in De Haan, maar durfden er niet van dromen dat ze ooit bij ons op het podium zou staan. Voor wie haar aan het werk wil zien, is het een unieke kans en dat voor een ingangsticket van amper 12 euro.”

Snel tickets kopen, is de boodschap

Op de vraag of er leven is na deze tiende feesteditie van Krekerock blijft de werkgroep vaag, maar alles kan want met een nieuwe PA en de grondige aanpak van de akoestiek wordt alles op alles gezet om van deze jubileumeditie een topper te maken. “De voorverkoop verloopt schitterend, dus wie er bij wil zijn, wacht best niet te lang”, raadt Marc Waeyaert aan.

Krekerock vindt plaats op zaterdag 28 december, deuren open vanaf 18.30 uur, start vanaf 19 uur. Kaarten kosten 12 euro in voorverkoop (de dag zelf 15 euro), in Kortemark bij ‘t Oud Cortemarck, café Breughel, Rojo, Delirium en Frituur Shelly’s. Meer informatie via krekerock@hotmail.com en www.cadaatan.be/krekerock

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier