https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Tiende bruggenloop schenkt opbrengst aan ‘AkTRACtie’ en ‘de sprong’: “Wie het wenst, kan na de loop een voetmassage krijgen”

Christine Honoré, Marc Speybrouck, John Neirynck, Kries Rogge, Franky Vandoorne. Rudy Vanhee ontbreekt op de foto. (foto JVGK) © JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op 19 september, Autoloze Zondag, heeft de tiende editie plaats van de Bruggenloop. De start en aankomst is traditiegetrouw op het Sint-Amandsplein in Overleie. De opbrengst van de loop gaat naar AkTRACtie en De Sprong.

De Bruggenloop is een loopwedstrijd over de mooiste bruggen van Kortrijk, en is eigenlijk een uitloper van de vroegere Kastanjejogging op wijk Overleie. Het is een initiatief van Franky Vandoorne (60). Franky is zelf een fervent sporter en werkte tot aan zijn pensioen voor de Kortrijkse sportdienst. “Nadat het coronavirus vorig jaar nog stokken in de wielen stak, kunnen we nu toch de jubileumeditie van de Bruggenloop aankondigen”, glundert Franky. “We zijn er een jaar mee bezig geweest. Uiteraard houden we steeds rekening met de geldende coronamaatregelen.”

Ballonlopers

Het concept blijft hetzelfde: start en aankomst op het Sint-Amandsplein, loopwedstrijden voor kleuters en jonge kinderen, een G-loop voor de jeugd en voor volwassenen en een loop van 5 en 10 kilometer. “Nieuw is dat we ook ballonlopers hebben. Dat zijn lopers die anderen volgens een bepaalde tijd op sleeptouw nemen. Het motiveert een loper enorm. Dergelijke ballonlopers zie je ook in andere wedstrijden”, duidt Franky. “Nieuw is ook dat de Bruggenloop dit jaar ook al wandelend en fietsend kan afgelegd worden. Ook Texture en café Damast liggen op het parcours.” Let wel: door corona is er geen mogelijkheid om te douchen.

We zorgen langs het parcours voor animatie en live muziek

1.000 lopers

Belangrijk is ook dat de lopers de openbare weg nemen en fietsers vrije doorgang krijgen. “Het is dus even oppassen voor beide groepen. Maar gezien het een autovrije zondag is, zijn de wegen meestal goed vrij”, vult John Neyrinck aan. Langs het parcours is er ook animatie, net als op het Sint-Amandsplein. “We zorgen voor animatie en muziek van Stella & Louise die covers brengen en Pat Mahieu & Zoon die blues brengen. Verder gebeurt de opwarming voor de lopers door Oxygen en wie het wenst, kan na de loop een voetmassage krijgen.”

Aan de loop zijn prachtige prijzen verbonden: onder meer tickets voor een KVK-wedstrijd, fruitmanden van Fruithandel Isabelle en azalea’s. Het bestuur verwacht 1.000 lopers. De opbrengst van de loop gaat naar AkTRACtie, een centrum voor begeleiding en arbeidsvoorbereiding en De Sprong, een school voor buitengewoon onderwijs.

Meer informatie over de lopen kan je vinden op https://bruggenloop.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten