Tiendaags Brugs stadsfestival AMOK van KAAP gaat van start

AMOK is niet alleen muziek, ook dans van Simon Mayer komt aan bod. (foto FK)
Stefan Vankerkhoven

Van vrijdag 2 tot en met zondag 11 oktober organiseert kunstencentrum KAAP de tweede editie van het Brugs stadsfestival AMOK op diverse locaties in de binnenstad. “Het spreekt vanzelf dat we de nodige maatregelen nemen voor een coronaproof stadsproject”, zegt Rolf Quaghebeur, algemeen directeur van KAAP.

“Elke bezoeker wordt geregistreerd, zodat die kan getraced worden”, zegt Rolf Quaghebeur. “Er zijn looplijnen op elke locatie, alle activiteiten zijn zittend en voor een beperkt publiek. Er geldt mondmaskerplicht en overal is handgel beschikbaar. Stewards begeleiden de bezoekers, de lokalen worden verlucht en ontsmet na elke activiteit.”

Het volledig programma ontdek je op www.amokbrugge.be. Rolf Quaghebeur geeft ons vijf tips.

1. De eerste zondag heeft als titel “ritueel parcours“. Je krijgt vier concerten die thematisch aansluiten bij AMOK (het maken van publieke ruimte op bijzondere plekken in een vrij gesloten stad). Deze trance-achtige concertnamiddag met onder andere An Pierlé brengt je in hogere sferen.

2. Op muzikaal vlak ben ik bijzonder benieuwd naar de double bill op vrijdag 9 oktober van Simon Segers en Naïma Joris. Twee soloprojecten van twee bijzondere kunstenaars. Ik verwacht dat dit zowel een ingetogen als opzwepende avond kan worden.

3. AMOK is meer dan muziek. Op woensdag 7 oktober is er de wereldpremière van de nieuwe dansvoorstelling ‘being moved‘ van Simon Mayer. Dat is gewoon wereldklasse.

4. Ik hou zelf bijzonder van hybride projecten en quasi onzichtbare dingen die zich nestelen in de stad of die de perceptie van de toevallige voorbijganger even uit de haak kunnen trekken. Fabelachtige Stad van Eva De Groote, Anneleen Bhoeme, Ruben Nachtergaele en Randall Casaer is zo’n project. Ze bekijken de stad door de ogen van dieren. In 6 nissen zie je 6 keramieken sculpturen die verbonden zijn met even zoveel verhalen.

5. Nog eentje voor de muziekliefhebbers: op 6 oktober geeft saxofonist Robin Verheyen (van Taxi Wars), na een kritische lezing van filosoof Ewald Engelen in Hof Bladelin een soloconcert in de Sint-Walburgakerk. Dit is niet alleen jazz in een barok kader, wat een bijzondere beleving en sound zal opleveren, maar ook een opnameconcert voor een release op ons label in 2021. (SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier