Tien procent meer corona-opnames in AZ Delta in dag tijd en einde is nog niet in zicht

Op de covid-afdelingen in Rumbeke is het momenteel alle hens aan denk. 108 patiënten worden er verzorgd. © Stefaan Beel
Wouter Vander Stricht

Het aantal Covid-19-patiënten dat donderdag 29 oktober (14 uur) werd verzorgd in AZ Delta bedroeg 160. Een dag ervoor waren dat er nog 146. 22 mensen krijgen intensieve zorgen. Er viel in de aflopen 24 uur ook nog één overlijden te noteren. Ondertussen besliste AZ Delta om volgende week geen niet-dringende ingrepen te doen. Algemeen directeur Johan Hellings roept ook op om de maatregelen strikt te blijven volgen.

De beslissing om die ingrepen volgende week uit te stellen, werd mee ingegeven door het feit dat de coronacijfers blijven stijgen en dat het einde van de curve nog niet meteen in zicht is. Bij AZ Delta brengt men dus alles in gereedheid om nog meer patiënten op te vangen.

Voorlopig gaan de raadplegingen wel nog door. Maar de cijfers zijn dus op een dag tijd weer fiks toegenomen. In Rumbeke worden nu 108 (+9) mensen verzorgd, waarvan 22 (+1) op intensieve zorgen. De covid-afdelingen in Menen en Torhout tellen respectievelijk 36 (+3) en 16 (+2) patiënten. Het aantal overlijdens staat sinds het begin van de corona-uitbraak op 91.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.