Tien maanden cel voor man die met broek op de enkels meisje betast op Tieltse Europafeesten

© iStock
Redactie KW

Een 30-jarige Roemeen uit Ardooie heeft in de Brugse rechtbank tien maanden effectieve celstraf gekregen voor aanranding van een 21-jarig meisje. De man kwam niet opdagen voor zijn proces.

Op 7 juli vorig jaar was Brinza P. samen met enkele vrienden aanwezig op de Tieltse Europafeesten. Volgens een getuige had het gezelschap al een tijdje oog voor twee dansende zussen. Op een gegeven moment stapte P. op een van de zussen af en begon tegen haar aan te dansen. Hij trok de jeansvest van het 21-jarige meisje uit Ruiselede uit en betastte haar borsten. Intussen liet hij zijn broek zakken tot op zijn knieën. Daarbij was sprake van een erectie.

Een getuige kwam tussenbeide en ging met het verbouwereerde meisje naar een post van het rode kruis. Daar werd de politie verwittigd. Op basis van een persoonsbeschrijving kon die de verdachte klissen. Tijdens zijn verhoor beweerde P. dat hij het meisje enkel geholpen had bij het afdoen van haar jas, maar de rechter geloofde daar maandag niets van. P. stuurde zijn kat naar het proces. De rechter legde hem tien maanden cel op en ontnam hem voor vijf jaar zijn burgerrechten. Het meisje kreeg ruim 1.000 euro morele schadevergoeding toegekend. AFr

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten