Tien keer drukker dan anders op luchthaven Oostende

Redactie KW

De paasuittocht vindt dit jaar vooral plaats van op de luchthaven van Oostende, waar het tot tien keer drukker is dan anders. Alles verloopt rustig en zonder incidenten.

Met de verplaatsing van zowat alle vluchten van Jetairfly van Brussel naar Oostende is het hier heel erg druk”, aldus luchthavenmanager Marcel Buelens. In totaal verplaatst Jetairfly 160 vluchten, goed voor 28.000 reizigers, en dat tot en met maandag. Het overgrote deel daarvan is overgeplaatst naar Oostende.

“Alles verloopt goed en zonder incidenten. We zijn aan het bewijzen dat we het kunnen. In nood leert men zijn vrienden kennen, zegt een Vlaams spreekwoord. Wij zijn hier aan het bewijzen dat wij goede vrienden zijn. We hebben ook maar aangenomen wat we weten dat we aankunnen.”

Handen tekort

“Heel wat mensen in Brussel zijn nu werkloos en komen helpen op de regionale luchthavens. We hebben geen handen tekort”, aldus Marcel Buelens. “Onze infrastructuur is niet echt voorzien op zo’n toeloop, maar we organiseren alles zo goed mogelijk. Onze parking is beperkt, maar we vragen mensen om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen en hier zo weinig mogelijk te parkeren. Wij zijn van plan om een nieuwe parking aan te leggen, maar voorlopig is die er nog niet. Maar het lukt allemaal.”

Jetairfly maakt ook gebruik van een randparking aan de IJzerlaan in Middelkerke. Reizigers kunnen er gratis parkeren en worden dan met bussen naar de luchthaven gebracht. “De passagiers zijn geduldig en dankbaar dat wij het willen doen”, zegt Marcel Buelens. “Zo kan hun vakantie toch nog doorgaan.”

(HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.