Tien Izegemse jeugdverenigingen krijgen 500 euro Rotaryclub Izegem

De tien jeugdverenigingen konden na een moeilijk jaar wel een financieel steuntje in de rug gebruiken. Dus schonk Rotary Izegem hen elk 500 euro.© Frank Meurisse
De tien jeugdverenigingen konden na een moeilijk jaar wel een financieel steuntje in de rug gebruiken. Dus schonk Rotary Izegem hen elk 500 euro.© Frank Meurisse
Redactie KW

2020 is een moeilijk jaar geweest voor alle verenigingen maar dit was zeker het geval voor de jeugdverenigingen. Er werden extra kosten gemaakt om veilig te kunnen werken en de klassieke acties om de kas te spijzen vielen noodgedwongen weg.

Daarom heeft Rotaryclub Izegem beslist de erkende (niet-politieke) jeugdverenigingen een duwtje in de rug te geven. De verenigingen die zich aanmeldden, krijgen elk een bedrag van 500 euor en zijn maar al te blij met dit onverwachte cadeau.

Philippe Declercq, voorzitter Rotaryclub Izegem: “Dit jaar hebben we sterk ingezet op de lokale noden van Izegem. In het voorjaar schonken we al 10.000 mondmaskers aan de eerstelijnszorg, op een moment dat ze nog heel schaars waren. Na de vakantie hadden we de opgemerkte actie ‘1010 Izegem’ omtrent orgaandonatie. Bij deze actie konden we trouwens rekenen op de actieve medewerking van de jeugdverenigingen om de actie mee bekend te maken. Hun inzet was voor ons een extra motivatie om hen deze steun te verlenen.”

Deze verenigingen krijgen 500 euro

Chiro Bosmolens

Chirojongens Emelgem

Chiromeisjes Emelgem

Chiromeisjes Vivaldi, Kachtem

FOS De Jakketoes

Jeugdbrandweer

KSA meisjes

KSA Vlaams & Vroom

Padvinders van Sint-Joris

Scouts & Gidsen Sint-Joris

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.