Tieltse schaakclub organiseert Krekeltornooi

Redactie KW

Schaakclub De Pionniers organiseert elk jaar het Krekeltornooi, dat dit jaar plaatsvindt op vrijdagavond 26 april. Ook is er een gratis tombola.

Bij de vorige editie mocht de organisatie 108 deelnemers verwelkomen. De deelnemers bestonden uit 21 verschillende clubs. De formule is uniek: er worden vijf rondes van maximum 30 minuten geschaakt en de bedenktijd van elke speler is afhankelijk van zijn of haar speelsterkte.

Houten schaakbord als hoofdprijs

Met andere woorden: een zwakkere speler krijgt meer bedenktijd dan een sterkere speler. Hierdoor bestaat de kans dat een hobbyschaker kan winnen van een schaakmeester. De prijzenpot bestaat uit 625 euro verdeeld in verschillende categorieën voor volwassenen en jeugd. De eerste vier winnaars krijgen een geldprijs. Er zijn speciale prijzen voorzien voor jeugd, de eerste 60- plusser en de eerste vrouwelijke speelster.

Bovendien krijgt elke deelnemer na afloop een fles wijn of een aandenken. Ook is er een gratis tombola voor elke deelnemer. Tussen de vijf schaakronden door worden er prijzen verloot. Eén van de hoofdprijzen is een houten schaakbord met bijhorende schaakstukken ter waarde van 100 euro.

Tijdig inschrijven

Wie wil deelnemen moet zich op voorhand inschrijven. De kostprijs bedraagt acht euro. Het aantal deelnemers is beperkt, dus tijdig inschrijven is de boodschap.

Meer info kan men verkrijgen via e-mail: p.libbrecht@belgacom.net. Het Krekeltornooi start om 20 uur, aanmelden kan vanaf 19.15 uur in de Polyvalente Zaal Club 77, Henri D’Hontstraat 42 in Schuiferskapelle.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier