Tieltse politie betrapt kapster aan het werk: “Onze collega volgt eigenlijk gewoon een opleiding”

Kapsalon Morpho in de Hulststraat in Tielt. (gf)©Wouter Vander Stricht
Kapsalon Morpho in de Hulststraat in Tielt. (gf)©Wouter Vander Stricht
Wouter Vander Stricht

Woensdagmiddag 2 december werd in Tielt een kapster betrapt toen zij in kapsalon Morpho toch aan het werk was. De medezaakvoerder zegt dat het gaat om een collega die een opleiding volgt en op een model aan het oefenen was. “En dat is toegestaan.” Er werd niettemin een pv opgesteld. In totaal zijn ondertussen ook al 278 coronaboetes uitgedeeld in Groot-Tielt.

Terwijl de hele kapperswereld op de achterste poten staat dat in de buurlanden hun collega’s wel mogen openen, is dat in België nog steeds niet het geval. Er doen al vaker geruchten de ronde dat sommige kappers de wildgroei bij hun klanten clandestien proberen te verhelpen, maar nu werd in Tielt ook een overtreding geconstateerd.

750 euro boete voor kapper

In kapperszaak Morpho in de Hulststraat 13 in Tielt kon de politie deze middag om 12.20 uur vaststellen dat er toch gewerkt werd. Morpho is niet enkel een kapsalon, maar ook barbier en een schoonheidszaak. “Wij waren op de hoogte gebracht dat de zaak mogelijk open was, waarop wij een controle hebben uitgevoerd”, aldus commissaris Luc Verbeure. “En er waren wel degelijk aan kappers gelieerde activiteiten aan de gang”, omschrijft hij.

De aanwezige kapster krijgt normaal een boete van 750 euro. Voor ‘de klant’ is dat in principe 250 euro. “Het is de eerste keer dat we bij een kapper een dergelijke vaststelling moeten doen”, zegt de commissaris van de politiezone Regio Tielt.

In Morpho zijn meerdere mensen actief en één van die mensen neemt het nu op voor zijn collega. “Onze kapster volgt een opleiding om extensions te kunnen plaatsen. Ze was bezig haar theorie in praktijk te brengen op een model. En dat is toegelaten. Mocht het bij haar thuis geweest zijn, niemand die er zou over zijn gevallen. Dat model is immers ook iemand uit haar bubbel. Er zijn wel pv’s opgesteld. Maar hier was niemand ‘in het zwart’ aan het werk.”

In totaal 278 coronaboetes in Groot-Tielt

In Groot-Tielt werden sinds de uitbraak in maart ondertussen al een kleine 278 coronaboetes uitgeschreven. 75 mensen bezondigden zich tegen het verbod op verplaatsingen, in de tweede lockdown betekent dat dus dat ze na middernacht op stap waren en daar geen geldige reden voor hadden. 175 boetes werden uitgedeeld wegens het schenden van het samenscholingsverbod, 17 mensen hielden zich niet aan de sociale afstandsregel en 11 mensen hadden hun mondmasker niet op waar dat wel moest.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier