Tieltse oppositie fileert kerkenbeleidsplan

Dat gaat uit van nevenbestemmingen voor de kerk in Schuiferskapelle en de Onze-Lieve-Vrouwkerk aan de Vierhoek in Tielt.

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

“Er kan allerminst sprake zijn van een beleidsplan, want er is geen beleid en geen plan”, zei Veerle Vervaeke (Open VLD), gesteund door SP.A, in de gemeenteraad van donderdagavond. “Ook werd de voorgeschreven procedure, met de nodige inspraakmomenten, niet gevolgd.” Wat nu voorligt, is volgens haar niet ambitieus genoeg om veel Tieltse muziekbands en muziekvereniging Zanglust aan een broodnodig onderkomen te helpen.

“Geen 3 miljoen euro uitgeven”

“Het ziet er naar uit dat Zanglust zal terechtkunnen in de kerk op de Vierhoek. Daarvoor wordt voldoende geïnvesteerd in het podium”, reageerde burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V). “We gaan de nevenbestemmingen stapsgewijs invullen, zonder uit te komen aan 3 miljoen euro.” Dat bedrag circuleerde na een studie die het vorige stadsbestuur liet uitvoeren. De huidige meerderheid heeft (voorlopig) 200.000 euro opzij gezet om de betrokken kerken klaar te maken voor gedeeld gebruik.

(TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.