Tieltse kan verhaal doen bij Ed Sheeran tijdens showcase voor De Warmste Week

Ed Sheeran kwam optreden voor De Warmste Week. © foto VRT
Redactie KW

Het thema van De Warmste Week sprak Ed Sheeran zo aan dat hij op maandag 4 oktober bij de VRT langskwam om zijn schouders eronder te zetten met onder meer interviews en een intiem optreden. Een van de aanwezigen op dat optreden was Elodie Vincent uit Tielt.

De wereldberoemde zanger Ed Sheeran, die wereldwijd nog maar eens hoge toppen scheert met hits als Bad habits en Shivers, vindt het thema van De Warmste Week – kunnen zijn wie je bent – zo belangrijk dat hij er op maandag 4 oktober persoonlijk zijn schouders onder kwam zetten. Speciaal daarvoor vertoefde de sympathieke Brit de hele dag onder de VRT-toren voor onder andere interviews en een intiem optreden waarbij het handjevol aanwezigen hem ook zelf vragen kon stellen. De hele show zal op zondag 19 december 2021 worden uitgezonden op één.

Nooit meer vergeten

Elodie Vincent uit Tielt mocht het exclusieve optreden van Ed Sheeran bijwonen, samen met haar zus Céleste. “Dit is een van mijn grootste dromen die werkelijkheid werd. En dan nog vanop de eerste rij. Hier zijn bijna geen woorden voor. Een prachtige avond om nooit meer te vergeten en vol herinneringen”, aldus Elodie op haar Facebook. “En bedankt Céleste om erbij te zijn. Ik had deze avond met niemand anders willen delen dan met mijn zus.”

Elodie kreeg ook nog de kans om haar verhaal te doen en dat werd aan Ed Sheeran getoond tijdens zijn interview in ‘Laat’ op VRT NWS. “Op mijn dertiende kreeg ik de diagnose van Lupus, een zeldzame ziekte (auto-immuun ontstekingsziekte waarbij antistoffen tegen het eigen lichaam in alle organen afwijkingen kunnen veroorzaken, red.). Het is niet gemakkelijk voor mijn omgeving om te begrijpen hoe dat voelt. Je liedjes bieden me troost, vooral wanneer ik het gevoel heb dat niemand me begrijpt”, liet ze daarin weten.

Startschot

Met de actie van Ed Sheeran en de massale steun van zijn fans zamelde De Warmste Week 108.429 euro in. Meteen het startschot voor de solidariteitsactie waarbij Vlaanderen geld inzamelt om projecten te steunen die drempels wegnemen of vleugels geven aan mensen zodat iedereen kan zijn wie die is.

De Warmste Week vindt dit jaar plaats van zaterdag 18 tot en met vrijdag 24 december in Mechelen. Er komt een groot stadsfestival met DWW Radio (Studio Brussel en MNM maken een week lang samen live radio), muziekoptredens, workshops, voorstellingen en nog veel meer. (VRT/SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.