Tieltse jongedames scheren hoge toppen in Junior Journalist

(gf)
Redactie KW

Nika Deblaere uit Zwevezele en Sofie Vandewiele uit Tielt hebben hoge ogen gegooid in de provinciale Junior Journalist-wedstrijd. Nika ging met de eerste prijs aan de haal en Sofie eindigde vijfde.

Nika Deblaere, leerling van het vijfde leerjaar in De Regenboog, won de Davidsfonds Junior Journalist-wedstrijd West-Vlaanderen. Zij was eerder al de winnaar van de preselectie georganiseerd door de Davidsfonds-afdeling Zwevezele. Hieraan namen 85 leerlingen uit zes klassen en twee scholen deel. Ook Sofie Vandewiele uit het vijfde leerjaar van de vrije basisschool Heilige Familie in Tielt is, nadat ze laureaat werd van de Tieltse Junior Journalist-wedstrijd, op provinciaal niveau in de prijzen gevallen. Ze behaalde een vijfde plaats in reeks 1 (derde graad basisonderwijs). Daaraan namen 4.500 leerlingen uit 119 scholen en 39 Davidsfonds-afdelingen van de provincie West-Vlaanderen deel.

Geen proclamatie

“De provinciale proclamatie was gepland op zondag 26 april in Kortrijk met een dag vol leuke activiteiten voor alle lokale laureaten en hun genodigden”, zegt Karel Strijckmans, voorzitter van Junior Journalist West-Vlaanderen. “Helaas gooide corona roet in het eten. Daarom overhandigde een kleine delegatie de prijzen aan de winnaars thuis.”

De laatste drie jaren eindigde de Tieltse laureaat telkens bij de toppers in de provinciale finale. In 2019 behaalde Imano Van Ooteghem (Het Spoor) de derde stek en in 2018 kroonde Cas Verleysen, (‘t Nieuwland) zich tot provinciale laureaat. (TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier