Tieltse jeugdbewegingen klaar voor een spetterende zomer

De KSA van Tielt trekt zowel naar Durbuy als Dessel.©Michiel Dejagere foto Michiel Dejagere
De KSA van Tielt trekt zowel naar Durbuy als Dessel.©Michiel Dejagere foto Michiel Dejagere
Redactie KW

De jeugdbewegingen kijken steevast uit naar de maanden juli en augustus. Het traditionele zomerkamp staat er immers gepland. Velen van hen kijken er dit jaar misschien nog extra naar uit.

De Chiro Kanegem is van 11 juli tot en met 21 juli terug te vinden in het Limburgse Opoeteren. De vereniging kijkt er alvast naar uit. “Ik denk dat we van een geslaagd kamp zullen spreken als we in onze bubbel geen ziekte hebben en iedereen doodmoe thuiskomt met 1.001 verhalen”, vertelt Glenn Lambert.

Met bestemming Pelt trekt Chiro Tielt naar de provincie Limburg. Hun traditionele kamp vindt er plaats van 21 tot en met 31 juli. “We hopen iedereen de tijd van zijn leven te bezorgen”, valt te horen bij de leiding. “Het moet een onvergetelijke week worden met een lach en soms eens een traan. Ze moeten zich vooral kapot hebben geamuseerd waarbij ze meer vuile dan schone kleren terug naar huis nemen. Daarbovenop hopen we een hele week de zon te mogen verwelkomen.”

De jongeren zullen zich deze zomer kunnen uitleven op kamp.©Michiel Dejagere foto Michiel Dejagere
De jongeren zullen zich deze zomer kunnen uitleven op kamp.©Michiel Dejagere foto Michiel Dejagere

Het welbekende Durbuy vormt het decor voor het traditionele tentenkamp van de KSA Tielt . Van 15 tot en met 25 juli slaan ze er hun tenten op om met studenten uit het middelbaar onderwijs veel plezier te beleven. Een maand later gaan de leden uit de lagere school richting Dessel om van 20 tot en met 28 augustus hun heemkamp te beleven.

Op vrijdag 9 juli vertrekken de knapen en jonghernieuwers van KSA Aarsele al richting Ansart om er op maandag 12 juli de kabouters en jongknapen te verwelkomen. Daar blijven ze allemaal tot en met 18 juli. “Als leiding zijn we volop bezig met de voorbereiding van het kamp”, vertelt Pharaïlde Jansseune. “Wij zijn heel blij dat we weer samen één bubbel mogen vormen waarmee we plezier kunnen maken en avonturen beleven. Zeg nu zelf: niets is leuker dan gezellig samen rond het kampvuur te zitten en liedjes te zingen. We hopen dat we terug naar huis kunnen keren met een grote glimlach op ieders gezicht.”

De diverse takken van de Scouts zitten verspreid over het hele land. Zo gaan de kapoentjes van 11 tot en met 16 juli op bivak naar Herent, de welpen van 5 tot en met 12 juli naar Lier en de jojo’s van 5 tot en met 15 juli naar het Luxemburgse Suxy. “Ons kamp is geslaagd als iedereen tevreden naar huis gaat en zich geamuseerd heeft.” (KeMa)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier