Tieltse jeugdbeweging nodigt Catalaanse leider uit op hun Scoutsfuif

Of Carles Puigdemont mee komt fuiven in Tielt zal zaterdagavond moeten blijken. © GF
Olaf Verhaeghe

Het nieuws dat de Tieltse advocaat Paul Bekaert de door Spanje afgezette Catalaanse regeringsleider Carles Puigdemont zal bijstaan, inspireerde de lokale scouts tot een ludieke actie. Via Twitter nodigden ze de Catalaan uit op hun Scoutsfuif van komende zaterdag. “Als hij komt, krijgt hij zoveel gratis pinten als hij maar wil”, glimlacht de leiding.

“We hoorden gisterenavond op de radio dat Tieltenaar Paul Bekaert Puigdemont als advocaat zou bijstaan”, vertelt Simon van Scouts Tielt. “En al snel kwam iemand met het leutige idee om de Catalaanse regeringsleider uit te nodigen voor onze fuif van zaterdag. Een klein beetje Photoshop- en vertaalwerk later, was die officiële uitnodiging klaar.” De scouts richten zich via Twitter aan Carles Puigdemont, in het Catalaans én in het Engels. “Hij heeft zelf nog niet geantwoord, maar de invitatie is nog maar net verstuurd, hé (lacht). Hopelijk vindt hij er later nog wat tijd voor, al heeft de man het momenteel waarschijnlijk vrij druk.”

De Tieltse scouts zagen in het nieuws dus de ideale gelegenheid om op een ludieke manier wat extra reclame te maken voor hun evenement. Maar wat als de politicus meestapt in het verhaal? “Als hij komt, krijgt hij uiteraard zoveel gratis pinten als hij maar wil. We zijn zelfs bereid om hem scoutsasiel te verlenen, zodat hij voor altijd bij ons kan blijven dansen”, besluit de leider met een knipoog.

Scouts Tielt organiseert op zaterdag 4 november haar jaarlijkse Scoutsfuif in JOC Tielt. Tickets zijn nog verkrijgbaar bij de leiding en in D’Hespe. In voorverkoop betaal je 4 euro, aan de deur kost de toegang je 6 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier