Tieltse feesten vinden in een aangepaste versie plaats

Op de foto de mensen van Radio Oost-West, Sarto TV en Hideaway. © Wouter Meeus
Redactie KW

De zomer starten zonder Tieltse Feesten, 62 jaar lang was dat voor vele Tieltenaren ondenkbaar.

De covid-19-pandemie en de daaraan gekoppelde maatregelen beslisten er helaas over dat die zomer en ook de feesten een heel andere invulling krijgen. Artiesten werden overgeboekt naar 2021, het grote hoofdpodium op de markt maakte plaats voor een tijdelijk terras en in de anders drukke winkelstraat zorgen lokale handelaars uit het kernwinkelgebied voor een aangepast een coronaproof shoppingweekend.

Ook het stadsbestuur en organisator van de Tieltse hoogdagen werkte een alternatief programma uit.

Gezien het niet de bedoeling is om mensen aan te moedigen om massaal samen te komen, werd gekozen voor “Radio Tieltse Europafeesten”, zodat iedereen op zijn eigen terras of in zijn eigen bubbel de mogelijkheid krijgt toch nog wat feestsfeer op te snuiven. Radio Oost-West en Sarto TV, die al voor eerdere projecten nauw samenwerkten, verhuizen hiervoor hun gebruikelijke studio’s naar de voorhal van het Tieltse stadhuis, dat omgetoverd werd tot een ware radio- en tv-studio.

McBee’s Brewery

Naast interessante interviews en muziek van artiesten die de laatste 62 jaar de revue passeerden, is er ook plaats voor live optredens. Vrijdag opent ‘Hideaway’, waarbij Tieltenaren Jean-Marie Herman (sologitarist) en Johan Guidee (drummer) de grondleggers zijn. McBee’s Brewery, die dit jaar na 10 jaar voor het eerst terug op het podium zou staan, zal speciaal voor Radio Tieltse Europafeesten zijn fijnste songs de ether in sturen op zaterdag. Op zondag is er klassiek meer aandacht voor het jonge volkje, iets wat ook in dit nieuwe concept niet anders is. De populaire Schorriemorrieband, die ontstond uit het jaarlijkse kindertheater van Theater Dakwerken, probeert zondag 5 juli rond de klok van 15 uur de harten van de allerkleinste wat sneller te doen slaan.

Radio Tieltse Feesten is heel het weekend te beluisteren via de frequentie van Radio Oost West (106.5 FM) en in beeld te volgen via de lifestream van SartoTV op http://youtube.tielt.be. (WM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier