Tieltse eerste schepen besmet met corona, dochter verbleef in Portugal

Pascale Baert raakte ook besmet met het coronavirus. © GF
Redactie KW

De Tieltse eerste schepen Pascale Baert (Iedereen Tielt) is besmet met Covid-19, net als haar man Xavier Therry en oudste dochter Marthe (17), die vorige week in Zuid-Portugal verbleef.

Eerst het goede nieuws: de besmetting uit zich in milde symptomen. “We snotteren en voelen ons wat duizelig, net als bij een klassieke herfstverkoudheid”, zegt Pascale.

Honderd procent zekerheid is er niet, maar de kans is groot dat dochter Marthe – die vorige week met een vriendin in het Portugese uitgaansoord Albufeira verbleef – ‘het beestje’ heeft binnengebracht.

“Het duo reisde apart van de groep met streekgenoten waar redelijk wat besmettingen te noteren vielen. Ze huurden een appartementje aan de rand van de drukke uitgaansbuurt en beperkten hun horecabezoeken tot terrasjes. Het is ook niet uitgesloten dat ik het virus in eigen Tielt heb opgelopen.”

Quarantaine

De drie jongste kinderen van het gezin zijn niet besmet. “We hebben ons verdeeld in groepen van drie voor het gebruik van aparte douches en toiletten”, geeft Pascale nog mee. “Zij blijven alleszins twee weken in quarantaine en dus thuis van school. Wij komen het huis niet uit tot de klachten en symptomen geweken zijn en dat zullen we laten controleren door een dokter.”

Pascale heeft alleszins niks dan lof voor de snelle opvolging van de besmettingen. “Nadat Marthes Covid-test vrijdag al positief bleek, kregen wij zondag hetzelfde verdict en een halfuur later hing er al een contactonderzoeker aan de lijn. Al had ik tegen dan wel al mijn recente contacten zelf zo veel mogelijk op de hoogte gebracht.” (TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier