Tieltse boerenmarkt blijft aan belastinggebouw op einde Tramstraat

De kogel is eindelijk door de kerk. Volgens schepen van Markten Hedwig Verdoodt (CD&V) heeft het stadsbestuur die beslissing vooral genomen op basis van praktische overwegingen.

Midden juli keerde de boerenmarkt van de Tieltse Markt terug naar zijn vroegere locatie aan het belastinggebouw. De verhuizing kwam er omdat er rondleidingen plaatsvonden in de Hallentoren en de boerenmarkt de focus op het monument zou weghalen.

De meeste marktkramers wreven zich in de handen, temeer omdat ze meerdere keer per jaar moesten wijken voor andere evenementen op de Markt. Nu schept het stadsbestuur, na een recente bevraging ook rekening houdend met de mening van de bezoekers, duidelijkheid in de hele situatie: de boerenmarkt blijft waar hij is.

Optie Alexianenplein afgevoerd

Even kwam een verhuizing naar het Alexianenplein als compromis ter sprake, maar daar staan er te veel obstakels, waardoor marktkramers die op zaterdagnamiddag later toekomen dan hun collega’s moeite zouden hebben om in te schuiven. “Administratief moeten er nog een aantal zaken worden geregeld, zoals de verlenging van het tijdelijk politiereglement, maar wat ons betreft is de omgeving van het belastinggebouw de beste keuze”, zegt schepen Hedwig Verdoodt. “Daar heb je de meeste parkeerplekken en voor de bewoners van de Tramstraat de minste hinder.”

Stad wil horeca en handelaars compenseren

Veel horecabazen op de Markt zijn ontgoocheld. Idem voor Tielt Kernwinkelgebied, dat vaststelt dat de boerenmarktbezoekers na hun aankopen daar niet meer doorkomen naar de winkelstraten. “Ik ging vorige zaterdag zelf een kijkje nemen op de feestmarkt en zag toch redelijk wat bezoekers richting Markt wandelen voor een koffietje”, zegt schepen Verdoodt. Zij belooft wel nog te werken aan een “win-winsituatie voor de horeca”. Hoe of waarmee, dat is nog niet duidelijk.

Na zomer weer meer volk op boerenmarkt

Boerenmarktvoorzitter Ivan D’Halluin reageert wel tevreden. “We kunnen nu vooruitkijken en onze huidige locatie ten volle promoten. Tijdens de vakantiemaanden kwam er traditioneel iets minder volk, maar sinds september zien we de aantallen weer stijgen.”

TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.