Tieltse bibliotheek huldigt winnaars van De Leeschallenge

Anne-Mie Brouckaert, Marleen Bruyneel en Frederic Saelens mochten hun prijs in ontvangst nemen in het bijzijn van schepen Grietje Goossens en bibliotheekmedewerker Tim Verstrynge.©Wouter Meeus foto WME
Anne-Mie Brouckaert, Marleen Bruyneel en Frederic Saelens mochten hun prijs in ontvangst nemen in het bijzijn van schepen Grietje Goossens en bibliotheekmedewerker Tim Verstrynge.©Wouter Meeus foto WME
Redactie KW

Van 1 december 2020 tot 31 maart 2021 liep in de Tieltse stedelijke bibliotheek ‘De Leeschallenge’, een actie die deel uitmaakte van de bredere campagne ‘In een wip door de Winterdip’.

“Met De Leeschallenge wilden we mensen aanzetten om gedurende de winter elke maand een boek te lezen”, geeft bibliotheekmedewerker Tim Verstrynge mee. “We wilden met dit project de Tieltse burger aansporen zijn/haar zinnen te verzetten door in een goed boek te duiken. Want wat sport doet voor het lichaam, doet een boek met je brein. Heel wat mensen willen graag wel eens vaker een boek in de handen nemen, maar het komt er niet altijd van. Soms is een duwtje in de rug dus wel nodig.”

De Leeschallenge was dat duwtje. Eén boek per maand lezen is voor een doorgewinterde lezer geen onmogelijke opdracht, al blijkt dat veel lezers daarbij vaak binnen hun favoriete genre blijven hangen. Om de bezoekers van de Tieltse bibliotheek wat extra te triggeren om even over het literaire muurtje van hun eigen favorieten te kijken, moest men voor De Leeschallenge vier boeken kiezen binnen een vooropgesteld thema: een boek van een lokale schrijver, een boek met een kleur in de titel, een boekentip van iemand anders en een boek dat zich afspeelt in een land hier ver vandaan. Aan elk thema koppelde de bibliotheek een lijvige inspiratielijst en wekelijks werden er tips gepubliceerd op de sociale media van de bib.

Drie winnaars

Deelnemers van de actie konden een deelnameformulier inleveren waaruit drie winnaars werden getrokken. Geen eerst, tweede of derde plaats, maar gewoon actieve lezers die met succes deelnamen aan de actie. Op 17 mei mochten zo Anne-Mie Brouckaert, Marleen Bruyneel en Frederic Saelens, die allemaal woonachtig zijn in Tielt, een mooie prijs in ontvangst nemen uit handen van schepen Grietje Goossens. (WME)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten