https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Tieltse bib en academies maken duizenden kunstboeken en partituren online traceerbaar

Bart Snauwaert, directeur van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord, en administratief medewerker Philippe Vancraeynest bij de kunstboekencollectie die online zal worden geïnventariseerd.©TOM VAN HOUTTE foto TVW
Bart Snauwaert, directeur van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord, en administratief medewerker Philippe Vancraeynest bij de kunstboekencollectie die online zal worden geïnventariseerd.©TOM VAN HOUTTE foto TVW
Redactie KW

De Tieltse bib en academies maken zich op om de komende jaren duizenden titels van kunstboeken en partituren uit de academies te inventariseren in de onlinecatalogus van de stedelijke bibliotheek.

“Zowel de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord als de Stedelijke Kunstacademie waren vragende partij om hun uitgebreide collecties te ontsluiten en toegankelijk te maken voor het publiek”, zegt schepen van Bibliotheek Grietje Goossens (Iedereen Tielt).

Het eengemaakt bibliotheeksysteem en het gebruik van nieuwe software maken dat het niet meer ondenkbaar is dat titels van 3.000 tot 4.000 kunstboeken en 11.000 partituren digitaal traceerbaar worden voor een groter publiek. “Onze partituren steken momenteel in een ellenlange kast vol lades. Er zitten zelfs nog stukken van een kleine eeuw geleden bij”, zegt Bart Snauwaert, directeur van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord. Zijn academie hield in het verleden wel een inventaris bij, maar nooit op zo’n grote schaal.

Monnikenwerk

Het summum zou zijn dat iedereen van achter zijn computer via de website van de Tieltse bib of academies kan achterhalen of een bepaald werk te ontlenen is. “Maar er zullen zeker nog enkele jaren overgaan voor we zo ver zijn. Een van onze personeelsleden zal zich eerst in de inventarisatie moeten bekwamen. Ik schat dat het inbrengen van de gegevens van één partituur in het begin al snel een kwartier kan kosten”, aldus nog Bart Snauwaert tot besluit. Om maar te zeggen welk monnikenwerk er te wachten staat. (TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten