Tieltse afdeling van Wit-Gele Kruis schenkt duizend euro aan Boven de Wolken

© (Foto WME)
Redactie KW

De Tieltse Wit-Gele Kruisafdeling overhandigde woensdag een cheque ter waarde van 1.000 euro aan Boven de Wolken, de vzw die ouders steunt wanneer ze hun kindje verliezen. Voor de tweede keer schenkt het Wit-Gele Kruis Tielt zo een som aan een goed doel.

De vorige keer ging het bedrag naar de Voedselbank, maar dit keer werd dus gekozen voor Boven de Wolken. Daar had het dan ook een goede reden voor. Zo verloor medewerkster Maureen Pascal, die mee de cheque overhandigde, vorig jaar haar kleinkindje.

“We hebben dus erg bewust voor deze vzw gekozen. Het geld gaat dan ook naar een goed doel dat erg dicht bij veel van de collega’s ligt”, aldus communicatieverantwoordelijke Sofie Vanneste. “Door corona was het vorig jaar evenwel moeilijk om acties op poten te zetten om geld in te zetten. Het grootste deel van het bedrag komt dan ook van afgestane bestuurdersvergoedingen”, voegt ze er nog aan toe.

Het geld zal gebruikt worden om onder meer de verzekering en de onkosten van de fotografen te betalen, als ook om materialen zoals banners aan te kopen. (TM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.