Tielts ziekenhuis voert strijd tegen obesitas door loopbanden in inkomhal te plaatsen

Dr. Mehrdad Biglari en bezoekster Christel Moerman testten maandagmorgen de loopbanden uit onder het toeziend oog van onder meer de ziekenhuisdirectie. (foto TVW) © (foto TVW)
Redactie KW

Het initiatief kadert in de Wereld Obesitas Dag (4 maart). Nog tot en met vrijdag 6 maart kan iedereen meestappen op een van de twee loopbanden. Elke afgelegde kilometer wordt in euro’s aan een lokaal gezondheidsinitiatief geschonken.

Bijna een derde van de wereldbevolking lijdt aan obesitas, met verregaande gevolgen voor de levensverwachting bij zowel vrouwen als mannen, en daar wenst het Tieltse Sint Andriesziekenhuis iets aan te doen, onder meer door te focussen op het belang van beweging.

6 loopkilometers per week

De loopbanden in de inkomhal werden maandagmorgen ingestapt en ingewandeld door abdominaal chirurg dr. Mehrdad Biglari en bezoekster Christel Moerman uit Oostrozebeke. “Ik ben aangesloten bij de Dentergemse Joggingclub Mandeldal en loop een 6-tal kilometer per week”, zegt ze. “Ik kan me inbeelden dat zo’n loopband aanzet tot wat meer beweging, al ben je daar als bezoeker natuurlijk niet op gekleed”, klonk het met de glimlach

Infonamiddag in het restaurant

De week wordt zaterdag 7 maart om 14 uur afgesloten met een infonamiddag rond overgewicht in het restaurant van het ziekenhuis. Gastsprekers zijn Koen Crucke en Jan Gheysens over hun strijd tegen de kilo’s. Ook abdominaal chirurg dr. Mehrdad Biglari zal de aanwezigen informeren over diverse onderwerpen aangaande overgewicht. Er worden gezonde hapjes geserveerd en de namiddag wordt afgesloten met een gezondheidsquiz. (TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier