Tielts Volkstoneel stemt de violen voor nieuwe productie

De acteurs en actrices van het Tielts Volkstoneel. © (foto WME)
Redactie KW

Na vier jaar kunnen de acteurs en actrices van het Tielts Volkstoneel eindelijk weer spelen op het podium van cultuurcentrum Gildhof. Ze staan er vanaf 1 februari met de komedie ‘De eerste viool’, in een regie van Johan De Craemer. Annelies Wille is er dit jaar voor het eerst bij.

Door de problemen in het Gildhof moest de ploeg van het Tielts Volkstoneel de afgelopen jaren andere oorden opzoeken. “We speelden drie jaar lang noodgedwongen in de zaal van Mivalti”, licht bestuurslid Lut Gennez toe. “Vorig jaar wilden we in het Gildhof spelen, maar toen kon men de garantie niet bieden dat de zaal op tijd klaar zou zijn. Dus werd het stuk meteen naar 2020 verplaatst.”

“Ik heb deze kans gegrepen en het smaakt echt naar meer”

Binnenkort kan je ‘De eerste viool’ op de planken zien, een komische voorstelling van de hand van Frie Viccy en Nestor Kempens. “We volgen drie poetsvrouwen die nog een dringende oproep krijgen van hun werkgever”, vertelt Lut. “Ze moeten gaan poetsen in café ‘De eerste viool’. Laat ons zeggen dat het een ietwat ‘speciaal’ café is en als de dames die in het café werken, niet opdagen, komen de poetsvrouwen in vreemde situaties terecht.”

Nieuwkomer

Aan één van die poetsvrouwen zal gestalte gegeven worden door nieuwkomer Annelies Wille (34) uit Ardooie. “Ik ben er via oud-collega Katrien Vanseveren ingerold”, vertelt ze. “Als kind heb ik nog toneel gespeeld en ik wilde dat heel graag weer opstarten. Maar je weet hoe dat gaat: een drukke job en twee kleine kindjes. Maar ik heb deze kans gegrepen en het smaakt echt naar meer.”

Annelies voelt zich al helemaal thuis in de groep. “Het helpt dat ik Katrien al kende, maar ik ben meteen door de hele groep opgenomen. Ik ben dankbaar dat ik meteen zo’n grote rol kreeg, dat is toch een risico voor de regisseur. Kuisvrouw Wendy kan je zien als een kruising tussen Doortje en Marcske van FC De Kampioenen. Een braaf typetje, dus. De tekst uit het hoofd leren, ging nog verrassend vlot. Ik hoop in elk geval om in nog producties mee te mogen doen.”

Praktisch

‘De eerste viool’, in een regie van Johan De Craemer, kan je gaan bekijken op zaterdagen 1, 8 en 15 februari telkens om 20 uur en op zondag 9 februari om 15 uur, in cultuurcentrum Gildhof in. Kaarten kosten 8 euro en kan je bestellen via de spelers of het cultuurcentrum zelf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier