Tielts Verzet organiseert kersthappening voor Kom op tegen Kanker

We herkennen v.l.n.r. Wies Vandenberghe, Stijn Naessens, Annelies Vlaemynck, Niels Defour en Dominique Vanderyse. © SDT
Redactie KW

Het Tielts Verzet, een groep fietsers die zich inzet voor het goede doel, neemt volgend jaar in het verlengde weekend van OLH Hemelvaart deel aan de 1.000 km van Kom op tegen Kanker. Om daarvoor het nodige geld in te zamelen, organiseren ze de komende maanden enkele activiteiten.

“Vorig jaar besliste ik om samen met vier mannen deel te nemen aan de 1.000 km van Kom op tegen Kanker”, opent Annelies Vlaemynck, uitbaatster van hotel-restaurant Shamrock en lid van het Tielts Verzet. “Ik twijfelde sterk om met hen mee te rijden, omdat ik dat niet gewoon ben. Na lang twijfelen en veel overleggen heb ik toch besloten om mee te fietsen. Ze hadden mij namelijk beloofd om een duwtje te geven wanneer dat nodig bleek te zijn. Na 175 km bleek dat ik misschien iets te enthousiast was geweest. Dat houdt ons natuurlijk niet tegen om dit jaar weer mee te doen. Meer nog: we zullen zelfs deelnemen met 28 fietsers, waaronder zes solorijders die de volledige 1.000 km zullen fietsen. Dit event van Kom op tegen Kanker vindt plaats tijdens het verlengd weekend van 21 tot en met 24 mei.”

Benefietavond

Om met 28 fietsers deel te nemen aan de 1.000 km van KOTK moet je natuurlijk een grote som geld bij elkaar krijgen. “Daarom zijn we gestart met de verkoop van roséwijn, cava en champagne. Op 24 januari organiseren we ook een benefietavond in de Shamrock.”

Het eerstvolgende evenement is echter de kersthappening tijdens het weekend van 30 november en 1 december in het gebouw van Inofec aan de Deinsesteenweg 77 in Tielt. “Op zaterdag starten we om 14 uur en op zondag begint de kerstmarkt om 10 uur en ronden we af om 17 uur. De toegang is gratis voor iedereen. Tijdens de happening is alle opbrengst van drank en eten volledig ten voordele van Kom op tegen Kanker. De bar zal namelijk het hele weekend doorlopend open zijn. Daarnaast werken heel veel Tieltse handelaars mee om een mooi aanbod aan kerst- en geschenkartikelen aan te bieden. Ook echte kerstbomen van topkwaliteit zullen te koop zijn. Tot slot kan ik vermelden dat er een signeersessie zal zijn van Sandra Bekkari en van Leander Verdievel”, rondt Annelies Vlaemynck af.

(SDT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier