Ondanks dat door de geldende corona maatregelen het inplantingsplan van marktkramers terug op de tekentafel werd gelegd, er een afgescheiden in- en uitgang en een met nadars afgebakend éénrichtingsparcours werd voorzien bleef het gezellige karakter van de markt aan de gebouwen van de belastingdiensten nagenoeg onaangetast.

Terwijl de aanwezige stewards nauwgezet de bezoekersaantallen bijhielden en discreet toekeken of opgelegde voorschriften door iedereen werden nageleefd was duidelijk dat menig Tieltenaar de weg naar de verse en lokale producten nog niet vergeten was. Op het uitgetekende parcours schoof iedereen gedisciplineerd aan en daar waar het even stropte door de drukte werden wachtrijen geduldig gerespecteerd.

Ondanks dat er gericht gewinkeld werd en het typische geslenter en sociale babbel met bekende in deze coronatijden duidelijk achterwegen gelaten werden waren er zowel bij de bezoekers als de handelaars alleen maar blije gezichten te zien op de markt die ze volgens vele te lang hadden moeten missen.

Je ziet dat mensen nood hebben om eens even buiten te komen, vertelt standhouder Christophe Desmet. De producten die we hier aan verkopen heeft iedereen dagdagelijks nodig en tot voor kort waren ze alleen maar te krijgen in de grootwarenhuizen. Je ziet dat mensen er ondanks het gericht winkelen van genieten om even buiten te kunnen komen en hun voorraad lokale producten in te slaan, en wij als handelaar genieten er natuurlijk van onze klanten terug te mogen bedienen.

(WM)

Ondanks dat door de geldende corona maatregelen het inplantingsplan van marktkramers terug op de tekentafel werd gelegd, er een afgescheiden in- en uitgang en een met nadars afgebakend éénrichtingsparcours werd voorzien bleef het gezellige karakter van de markt aan de gebouwen van de belastingdiensten nagenoeg onaangetast.Terwijl de aanwezige stewards nauwgezet de bezoekersaantallen bijhielden en discreet toekeken of opgelegde voorschriften door iedereen werden nageleefd was duidelijk dat menig Tieltenaar de weg naar de verse en lokale producten nog niet vergeten was. Op het uitgetekende parcours schoof iedereen gedisciplineerd aan en daar waar het even stropte door de drukte werden wachtrijen geduldig gerespecteerd.Ondanks dat er gericht gewinkeld werd en het typische geslenter en sociale babbel met bekende in deze coronatijden duidelijk achterwegen gelaten werden waren er zowel bij de bezoekers als de handelaars alleen maar blije gezichten te zien op de markt die ze volgens vele te lang hadden moeten missen.Je ziet dat mensen nood hebben om eens even buiten te komen, vertelt standhouder Christophe Desmet. De producten die we hier aan verkopen heeft iedereen dagdagelijks nodig en tot voor kort waren ze alleen maar te krijgen in de grootwarenhuizen. Je ziet dat mensen er ondanks het gericht winkelen van genieten om even buiten te kunnen komen en hun voorraad lokale producten in te slaan, en wij als handelaar genieten er natuurlijk van onze klanten terug te mogen bedienen.(WM)