Tielt wil Vlaamse coronasteun grotendeels in lokale sport, jeugd en cultuur investeren

Het stadsbestuur (schepenen Grietje Goossens en Joris Vande Vyvere) is niet van plan om centen uit te trekken voor een hellend vlak aan de gerenoveerde ingang van het Gildhof. © TVW
Redactie KW

Het gaat om een bedrag van ruim 300.000 euro. Ook de verenigingen krijgen extra fondsen.

“Van de 380.000 euro die we uit de Vlaamse pot krijgen gaat 20 procent of 76.000 euro naar de verenigingen. Dat zal gebeuren volgens de verdeelsleutel die we hanteren voor het uitkeren van de jaarlijkse subsidie”, verduidelijkt financiënschepen Grietje Goossens (Iedereen Tielt). “Die steun komt trouwens bovenop de werkingssubsidie, die we voor deze bestuursperiode al met 20 procent hadden opgetrokken.”

De 304.000 euro die overblijft gaat telkens voor een derde naar extra investeringen in het lokale sport-, jeugd, en cultuurgebeuren. “Wat die precies zullen inhouden, daarover gaan we de respectieve adviesraden bevragen.”

Geen hellend vlak aan hoofdingang Gildhof

Oppositieraadslid Birger De Coninck (SP.A) vraagt zich af of er geen deel van het bedrag kan gebruikt worden om een hellend vlak voor rolstoelgebruikers aan te leggen bij de hoofdingang van cultuurcentrum Gildhof. Voor schepen Goossens is dat hoofdstuk afgesloten, omdat andersvaliden achteraan het gebouw al over een goed toegankelijke ingang beschikken.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier