Tielt wil groot stuk grond van Tiltex-site via onteigening verwerven

Onderwijsschepen Vincent Byttebier en burgemeester Luc Vannieuwenhuyze hopen dat het dossier met een onteigeningsprocedure helemaal gedeblokkeerd raakt. (foto TVW) © (foto TVW)
Redactie KW

Het Tieltse stadsbestuur heeft namelijk al lang plannen om de academies op die centrale plek vlakbij het Generaal Maczekplein en de Lakenmarkt uit te breiden.

Het dossier gaat al mee van de vorige bestuursperiode, toen de huidige meerderheidspartij CD&V nog in de oppositie zetelde en ze zich verzette tegen de plannen van Verstraete Constructo uit Kortrijk om tientallen assistentiewoningen, appartementen en winkels te bouwen op het terrein van het voormalige textielbedrijf.

“Het gaat om een stuk grond van 3.250 vierkante meter, zowat drie vierde van het terrein, het deel dat aansluit op het Generaal Maczekplein”, zegt burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V). “De ontwikkelaar zou dan ter hoogte van de Bruggestraat nog altijd een kwart van de gronden overhouden.”

Onderwijsschepen Vincent Byttebier vindt de Tiltex-site ideaal, omdat het nieuwe academiegebouw daar kan aansluiten bij de bestaande gebouwen. “De locatie is heel centraal gelegen en dicht bij openbare parking”, klinkt het. “We willen de klassen die nu nog over de hele stad verspreid zitten – onder meer in de Europahal, Huis Mulle de Terschueren en de Sint-Godelieveschool centraliseren in het nieuwe gebouw, waar we dan met één secretariaat en toezichter zouden kunnen werken.”

In de meerjarenplanning is vier miljoen euro voorzien. Aan de gemeenteraad van volgende week donderdag 12 november wordt het voorlopig onteigeningsbesluit ter vaststelling voorgelegd. (TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier