Tielt werkt samen met zes omliggende gemeenten voor strijd tegen corona

De gemeentebesturen van Dentergem, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede, Tielt en Wingene slaan de handen in mekaar tegen corona. “De coronacrisis heeft een enorme impact op de maatschappij en de lokale besturen en overstijgt de gemeentegrenzen”, klinkt het.

De zeven burgemeesters die samenwerken voor de strijd tegen corona. © (foto WME)

De burgemeesters van de regio huisartsenkring ‘Oosten van West-Vlaanderen’ hebben de handen in mekaar geslagen en werd door de zeven gemeenten beslist dat een regionale aanpak en coördinatie noodzakelijk is. Hiervoor werd een regionale taskforce opgericht die sinds afgelopen week actief is. De werking is gebaseerd op solidariteit en maximale samenwerking tussen de zeven gemeentebesturen.

Eén van de concrete acties is de inzameling en verdeling van de mondneusmaskers en andere persoonlijke beschermingsmiddelen (schorten, wegwerphandschoenen …).

– Vorige week werd door de verschillende gemeenten een oproep gelanceerd aan bedrijven en organisaties om mondneusmaskers in te zamelen en om deze per gemeente te verzamelen.

– In samenspraak met de lokale huisartsenkring, de eerstelijnszone ELZ RITS en LMN (lokaal multidisciplinair netwerk) werd een afsprakennota opgemaakt en goedgekeurd door de lokale besturen. Hiermee is er een duidelijke afspraak over het gebruik en de verdeling van mondneusmaskers onder de huisartsen en zorgverleners.

Ze doen een oproep naar de bevolking om maskers te doneren, ook andere persoonlijke beschermingsmiddelen zijn welkom. Er is per gemeente een inzamelcontainer vanaf woensdag 25 maart, op volgende locatie:

– Dentergem: Kerkstraat 1 – 051 63 61 03 – info@dentergem.be

– Meulebeke: Markt 1 – 051 48 80 80 – info@meulebeke.be

– Oostrozebeke: Ernest Brengierstraat 6 – 056 67 11 20 -gemeente@oostrozebeke.be

– Pittem: Markt 1 – 051 46 03 50 – gemeente@pittem.be

– Ruiselede: Markt 1 – 051 68 80 63 – info@ruiselede.be

– Tielt: Markt 13 – 051 42 81 11 – corona@tielt.be

– Wingene: Oude Bruggestraat 13 – 051 65 00 70 – corona@wingene.be.

(TD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.