Tielt rouwt om vroegere stadssecretaris en grondlegger van Europafeesten

In het woon-zorgcentrum Samen is op woensdag 11 november erestadssecretaris Josef Tack op 94-jarige leeftijd overleden. Josef was tevens de eerste algemene secretaris van de Europafeesten.


Josef, geboren in Oostrozebeke, was doctor in de rechten. In 1954 ging hij als gemeentesecretaris in Heestert aan de slag. Twee jaar later werd hij stadssecretaris in Tielt. Dat bleef hij tot aan zijn pensioen in 1991.

Europafeesten

Eind jaren vijftig slaagde Josef erin om de industriële expansie in Tielt te verwezenlijken. Door zijn toedoen kreeg een bedrijf als Seyntex in de ‘Stad op de hoogte’ de nodige infrastructuur ter beschikking die het toen in Oostrozebeke niet kreeg. Tal van andere bedrijven zouden volgen.

Vanaf 1959 droegen ook de Tieltse Europafeesten bij aan de stijgende bekendheid van Tielt, met Josef als eerste algemeen secretaris. Begin dit jaar overleed met Gaston Ameye al een andere pionier van de Tieltse Feesten. Behalve erestadssecretaris van Tielt was Josef Ridder in de Kroonorde, stichtend lid en past-voorziter van de Lions Club Tielt, erelid van Probusclub Tielt en erevoorzitter van de koninklijke stadsharmonie De Goede Vrienden.

Vader van drie kinderen

Josef was de echtgenoot van Rosa Vanhoutte, vader van drie kinderen (Cathérine, Philippe en Louis) en grootvader van zes kleinkinderen. De uitvaartdienst vindt woensdag 18 november plaats in intieme kring. Online condoleren is mogelijk via www.bockelandt.be. (TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.