Tielt roept verenigingen op hun activiteiten te beperken

Alhoewel Franse regio's tegen de Belgische grens rood kleuren, gaat de grens toch niet dicht. (beeld Getty Images) © Getty Images
Redactie KW

Het Tieltse stadsbestuur vraagt hun verenigingen met aandrang om tijdelijk geen evenementen of nevenactiviteiten met eigen leden te organiseren. Deze oproep komt er na de slechte coronacijfers in Tielt.

De cijfers met betrekking tot coronabesmettingen in Tielt zijn slecht. “Sinds maandagochtend gelden verstrengde federale maatregelen en later deze week komen er voor de verschillende sectoren nieuwe richtlijnen of protocollen. We streven ernaar om op basis daarvan samen met de Midwestgemeenten gezamenlijke maatregelen te nemen”, zegt Céline D’hulst, beleidscoördinator Vrije Tijd.

“Het stadsbestuur vindt evenwel ook de mentale gezondheid van de Tieltenaars belangrijk en in het bijzonder die van de jongste inwoners. Daarom worden momenteel nog niet alle vrijetijdsactiviteiten stilgelegd. We hopen dit samen met jullie ook zo te kunnen houden. Vandaar dat het lokaal bestuur jouw vereniging vraagt om terug te plooien op de pure hoofdactiviteit(en)“, aldus Céline D’hulst.

Geen Dag van de Jeugdbeweging

Het lokale bestuur Tielt vraagt de verenigingen hun verantwoordelijkheid op te nemen en geen evenementen of nevenactiviteiten met de eigen leden te organiseren tot de cijfers voor Tielt weer beter worden. “Het is trouwens ook in dat kader dat de stad zelf eigen evenementen annuleert, zoals de Dag van de Jeugdbeweging.

Wie vragen heeft, kan altijd contact opnemen via het telefoonnummer 051 42 82 56 of via celine.dhulst@tielt.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier