Tielt maakt zich klaar voor Woordfront en herdenking WOI

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Europastad Tielt is in de ban van WOI. Het Woordfront is de publiekstrekker in het openingsweekend van het herdenkingsjaar.

Thielt 1914-1918, bezette stad. Onder die themavlag organiseert de Europastad heel wat activiteiten in het kader van de herdenking van de WOI-gruwel, nu 100 jaar geleden. Dat grote herdenkingsjaar gaat dit weekend van start met het Woordfront.

Meerdere (stads)diensten zijn druk in de weer met de laatste voorbereidingen. Naar aanleiding van het Woordfront worden zaterdag 18 april enkele centrumstraten parkeer- en verkeersvrij gemaakt.

De Markt, de Ieperstraat (vanaf huis Mulle), de Tramstraat (belastingskantoor-Markt), de Nieuwstraat en de Hoogstraat worden van 14 tot 20 uur afgesloten. Verkeer in de Kortrijkstraat blijft mogelijk tot circa 17 uur.

De Conventieweg wordt afgesloten tussen de Steenstraat en de Driesstraat tussen 18 en 19.30 uur. De Collegeparking en het Minderbroedersplein blijven wel toegankelijk. Voor deelnemers van het Woordfront worden alternatieve parkeerplaatsen voorzien. Op een deel van de Ringlaan wordt een maxium snelheid van 50 kilometer per uur voorzien.

Tielt maakt zich klaar voor Woordfront en herdenking WOI

Het Woordfront op zaterdag 18 april tussen 19 en 20 uur, van dezelfde makers van het Lichtfront, staat in het teken van de herdenking van de eerste geslaagde gasaanvallen. Met het Woordfront wil GoneWest symbolisch de 1.150 dodelijke slachtoffers herdenken. Het bevel om chemische wapens te gebruiken, werd in Tielt gegeven.

In vier straten van Tielt zullen mensen naar elkaar toe marcheren terwijl ze een tekst scanderen volgens een bepaald ritme en specifieke muziek. Inschrijven op de dag zelf is tussen 16 en 18 uur nog mogelijk aan de instappunten of aan het pop upinfopunt op de Markt.

In het kader van die herdenking WOI zijn er nog heel wat activiteiten te beleven in Tielt. Alle info op www.thieltbezet.be. (LVA-RDC)

Tielt maakt zich klaar voor Woordfront en herdenking WOI
© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.