Tielt brengt met busje werkzoekende vluchtelingen naar bedrijven

OCMW-voorzitter Pascale Baert speelde een voortrekkersrol in dit project. © Foto Nele
Lieven Vancoillie

De speeddate werd georganiseerd door het OCMW Tielt, VDAB, Voka en Accent.

Met dit initiatief wil men een aantal vluchtelingen aan de slag helpen. “Een aantal vacatures raakt moeilijk ingevuld“, duidt OCMW-voorzitter Pascale Baert het initiatief. “Tegelijk stellen we vast dat vluchtelingen moeilijk de weg vinden naar de arbeidsmarkt, mede door de gebrekkige kennis van het Nederlands.”

Een aantal relevante partners sloegen de handen in elkaar. “We deden dit met het project ‘Busje komt zo’. De vluchtelingen moesten zich ‘s morgens in het Sociaal Huis aanmelden. Vandaar werd vervoer voorzien naar Vulkoprin, ITC en Ardo.” De elf geselecteerde kandidaten werden op voorhand gescreend op een aantal vaardigheden.

Na de bezoeken met bijhorende uitleg over de vacatures volgde een speeddate met de kandidaten en de HR-managers van de bedrijven in de hoop een match te kunnen maken. “Op die manier willen we de partners die betrokken zijn in dit project de handen in elkaar slaan om gezamenlijk een oplossing te bieden voor een problematiek die geen van de partners alleen kan oplossen.” (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier