Tiele blaast nieuw leven in Rekkems Café Central

Tiele (foto CLL)
Redactie KW

Eerst was het ‘t Kot, dan Café Central en dan werd het stil. Met de komst van Tiele Van Simaeys waait er opnieuw een frisse wind door het iconische café in Rekkem. Zowat iedereen dronk er zijn eerste pint, in het bekende café op het kruispunt van de Lauwestraat en de Moeskroenstraat. Wie hier achter de toog staat, moet uit het juiste hout gesneden zijn, maar aan motivatie en ervaring ontbreekt het Tiele (24) alvast niet. “Ik verdiende mijn strepen reeds in het horecawezen aan de kust”, steekt de kersverse cafébaas van wal. “Na mijn opleiding aan de hotelschool ging ik aan de slag op een steenworp van het strand, waar ik al snel de kneepjes van het vak leerde.”

De overname van Café Central was een bewuste keuze, maar tegelijk ook eentje van een zeker toeval. Tiele: “Ik groeide op in Dentergem, maar later verhuisde ik naar Geluwe. Bijna dagelijks reed ik hier voorbij. Toen de grote gele affiches tevoorschijn kwamen, sprong dit meteen in het oog. Ik deed natuurlijk wat marktonderzoek, maar al snel werd het duidelijk dat Rekkem leeft en dat dit mijn toekomst zou worden.”

Met Tiel aan het roer slaat Café Central een nieuwe weg in, maar blijft toch ook trouw aan zijn roots. “We bieden vanzelfsprekend een ruim assortiment aan bieren aan. Meer dan 30 soorten bier zullen permanent in onze koelkast staan. Met mijn ervaring in de horeca op zak, wil ik ook basic gerechten aanbieden met een frivole en persoonlijke touch. Het wordt een leuke, jonge, maar vooral herkenbare kaart. Dankzij de aanpalende zaal zijn ook verenigingen of clubs hier meer dan welkom. Zelf ben ik ook een grote sportliefhebber. Of we nu spreken van voetbal, wielrennen, volleybal of zelfs petanque, ik vind het allemaal geweldig. Sport zal hier dan ook een centrale plaats krijgen. Het café wordt een verzamelplaats voor sportliefhebbers uit de hele regio.”

Café Central opent de deuren opnieuw op 5 april, met een receptie waarop iedereen welkom is.

(CLL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier