Tickets Hype-O-Dream blijven geldig voor nieuwe data op 9 en 10 juli 2021

© TVK
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Het Waregemse festival Hype-O-Dream, dat voor het eerst twee dagen zou omvatten, zal volgend jaar op 9 en 10 juli plaatsvinden. De tickets blijven geldig en naast het behouden van het thema proberen de organisatoren ook alle vastgelegde artiesten in 2021 in te boeken.

Gisteren werd de knoop doorgehakt voor evenementen waar er veel mensen samentroepen. Alle evenementen van die grote orde worden geschrapt tot en met 31 augustus 2020. Het was een zin die insloeg als een bom bij veel festivalliefhebbers, maar bovenal bij de dozijnen organisatoren die met hun handen in het haar zitten over de toekomst. Ook het achttal van Hype-O-Dream uit Waregem moest even slikken toen het nieuws ingekopt werd door de overheid. “Het is een spijtige zaak, maar we moeten denken aan de veiligheid van onze bezoekers en het personeel. We begrijpen zeker de beslissing van de overheid en bekijken nu alle praktische zaken met een nuchter oog”, verduidelijkt Frederik Balcaen van Hype-O-Dream.

Voor het eerst twee dagen

Het festival had voor de eerste keer in acht jaar aangekondigd om over te schakelen naar twee festivaldagen. Een moment waar veel muziekliefhebbers van smulden toen ze het nieuws hoorden. “We gingen voor de eerste keer echt het festivalgevoel kunnen herbergen bij onze bezoekers door een camping aan te bieden tussen de twee festivaldagen in. Helaas besloot het lot daar dit jaar anders over. Uiteraard kijken we al uit naar volgend jaar, want we hadden heel wat specials voorzien”, weet Frederik te vertellen.

De achtkoppige organisatie voelde de bui al hangen bij het begin van de coronamaatregelen en daar hebben ze uitermate goed op ingespeeld. “We hadden slechts twintig procent van onze line-up aangekondigd en hadden dus nog een pak bekendmakingen te gaan. Waaronder een hoog aangeschreven internationale headliner. Daarnaast hadden we heel wat leuke zaken om te verwerken met ons thema van dit jaar. Dat moeten we nu allemaal opschuiven naar volgend jaar.”

We hadden nog een pak bekendmakingen te gaan, waaronder een hoog aangeschreven internationale headliner. Dat moeten we nu allemaal opschuiven

Over de financiële domper liggen de organisatoren liever niet wakker. “We hadden al heel wat investeringen gedaan zoals onze branding. We zijn uiteraard geld kwijt, daar moeten we niet flauw over doen, maar gelukkig kunnen we onze ideeën en concepten wel meenemen naar volgend jaar want het beloofde een gigantisch feest te worden. We zijn vooral tevreden dat er een definitieve keuze gemaakt is door de overheid en dat we hierdoor duidelijk en concreet kunnen communiceren naar onze bezoekers.”

Tickets voor volgend jaar

Het is wellicht de meest gestelde vraag van elke festivalganger. Wat met onze tickets? Ook voor de acht organisatoren van Hype-O-Dream is dat een prangende vraag waar ze graag snel met een duidelijk antwoord willen op komen. “We zijn volop in overleg met Paylogic die alle tickets beheert. Van daaruit zullen we kijken naar de beste oplossing voor onze bezoekers. Uiteraard kunnen zij die hun ticket willen behouden dat doen voor volgend jaar. We willen vooral de meest ideale oplossing vinden voor iedereen, alleen is het daar nog even op wachten“, vertelt de organisatie.

Geen volgende fase van het festival voor dit jaar dus, maar het is vooral uitkijken naar 2021. Het achtkoppige team achter het Waregemse festival is zeker van één ding: “Het epische verhaal van dit jaar nemen we mee naar volgend jaar en we werken toe naar een prachtig festivalgebeuren met een gezellige camping en heel veel sfeer en plezier. Maar voor nu moeten we de volksgezondheid prioritair stellen en geen enkel risico nemen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier