Ti-ta-tovenaar wint gezinsticket voor dierenpark De Zonnegloed

We herkennen Micheline Lottin en in het huisje Ann Van As. (foto LLV)
Redactie KW

Vanaf 1 juli konden de kinderen van Harelbeke in eigen tuin of huis kamperen in een kartonnen tent. Wie de mooiste tent had werd bekroond. De winnaar werd Groepsopvang Ti-Ta-Tovenaar.

Buurtwerk Arendswijk en verpakkingsbedrijf DS Smith sloegen de handen in elkaar om gezinnen deze zomer een alternatief te bieden voor op reis gaan. Harelbeekse gezinnen konden gratis een kartonnen tent bestellen waarmee ze deze zomer in hun eigen tuin kunnen kamperen. De tenten werden verdeeld door de vrijwilligers van Buurtwerk Arendswijk, waar het idee ontstond. “We namen contact op met DS Smith en zagen in het bedrijf, dat wereldwijd innovatieve en duurzame verpakkingsoplossingen ontwikkelt, een ideale partner om dit project uit te voeren”, zegt voorzitter Didier Cottyn. “Het initiatief was een groot succes met zelfs aanvragen buiten Harelbeke. De voorraad van 151 beschikbare tenten was na vier dagen volledig op.” Jef Van den Broucke, designer bij DS Smith, legt uit: “Het idee is ontstaan toen we enkele jaren geleden een camping met kartonnen tenten georganiseerd hadden als afsluiter van onze jaarlijkse speelstraat. Nu veel Harelbeekse gezinnen hun vakantieplannen in het water zagen vallen, hoopten we hiermee het vakantiegevoel naar de eigen achtertuin te brengen.”

ZAKLAMPEN

De verdeling van de kartonnen tenten viel samen met een wedstrijd. “De bedoeling was dat de gezinnen hun tent zo creatief mogelijk versierden of schilderden”, zegt vrijwilligster Natia Mortier. De mooist versierde tent won een gezinsticket voor dierenpark De Zonnegloed in Vleteren. Foto’s van de versierde tenten konden doorgestuurd worden naar de Facebookpagina van Buurtwerk Arendswijk. De winnaars werden Ann en Micheline, beide verantwoordelijken van de groepsopvang Ti-Ta-Tovenaar, in de Arendsstraat 49 in Harelbeke.

“We hoopten hiermee het vakantiegevoel naar de eigen achtertuin te brengen” – jef van den broucke

“Wij zijn twee zelfstandige collega’s die al meer dan 21 jaar samenwerken. Dagelijks vangen wij 14 kinderen op, die allemaal tussen 3 maanden en 3 jaar oud zijn”, duiden de dames. “Een mama vertelde ons over dit prachtige initiatief in onze buurt. Wij zijn altijd heel creatief bezig met de kinderen en moesten er niet lang over nadenken. Alle kinderen die enigszins een kleurpotlood of een schilderborstel in de hand konden nemen, hebben eraan meegewerkt. Gezien de jonge leeftijd, maakten ze eerst de kleurtekeningen en werden die er achteraf opgeplakt.” Van de allerkleinsten werden ook de handjes op het huisje gestempeld. “Ze vonden het heel leuk om te doen, maar het leukste eraan was het spelen in de TI-Ta-Tent. Zowel in de tuin als binnenshuis hebben ze er al urenlang in gespeeld. Ook met zaklampen in het donkere huisje zitten vonden ze de max.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier