Thylian Leroy (11) uit Komen speelt mee in populaire videoclip van bekende Franse rapper

Op het podium voelt Thylian zich helemaal thuis.© CL
Op het podium voelt Thylian zich helemaal thuis.© CL
Redactie KW

In onze contreien is Soprano niet meteen een topper maar aan de andere kant van de taalgrens en in Frankrijk is hij een superster. De Franse melodische rapper lanceerde zonet zijn nieuwste clip en in minder dag zes dagen tijd harkte de video meer dan twee miljoen hits binnen. De hoofdrol in de film ging naar de Komense tiener Thylian Leroy.

Bescheiden, misschien zelfs een tikkeltje verlegen. Wie de elfjarige knaap voor het eerst spreekt kan zich moeilijk inbeelden dat er in het lichaam een heus showbeest schuil gaat.

“Toen ik acht jaar oud was, hebben mijn ouders me ingeschreven voor theaterlessen want ik wilde absoluut op het podium staan. Ja, ik had toen al besloten dat ik iets met acteren wilde gaan doen.”

Koude douche

De kleine Komenaar zette zijn eerste stappen op de bühne in kleine toneelstukken maar het was vooral een vakantie op een camping, die vorige zomer voor de ommezwaai heeft gezorgd. “Er was een castingbureau aan de slag, op zoek naar kinderen voor enkele kleine rollen” klinkt het.

“Ik kon mijn ouders overtuigen ook deel te nemen maar kreeg al snel een koude douche te verwerken. Ze waren op zoek naar een paar figuranten van zestien jaar, dus ik viel uit de boot. Toch hielden ze mijn gegevens bij want misschien zou er in de toekomst wel iets uit de bus vallen. Uiteindelijk vergat ik het geheel en dacht ik dat het niets zou worden.”

Telefoon uit Parijs

In december kreeg Thylian dan uiteindelijk, volledig onverwacht, een telefoontje uit Parijs. “Het castingbureau wilde me zien voor een erg bijzondere rol” gaat Thylian verder.

“Veel wilden ze er niet over kwijt maar het was iets groot. Ik heb echt mijn best moeten doen om mijn ouders te overtuigen maar ze gingen dan toch overstag. In Parijs aangekomen kon ik mijn oren en ogen moeilijk geloven. Ze wilden me hebben voor de hoofdrol in de nieuwste videoclip van Soprano! Het was voor mij op dat ogenblik een droom die in vervulling ging. Niet alleen kon ik verschijnen in de clip van een echte superster, ik zou er ook gaan acteren aan de zijde van enkele waanzinnig populaire namen!”

Vis in het water

In de video, die in een retro-stijl werd opgenomen, lijkt Thylian zich als een vis in het water te voelen. “Toch had ik wel wat zenuwen” lacht hij.

“Uiteindelijk konden de mensen in de studio me steeds geruststellen en hielpen ze me ook goed op weg. Ik wist absoluut niet wat ik moest doen maar daar hadden de producenten alle begrip voor. Toen de nieuwe plaat van Soprano vorige week werd gelanceerd, had ik opnieuw heel wat zenuwen. Hoe zouden de mensen gaan reageren en zouden de kijkers het verhaal wel kunnen smaken? In slechts enkele dagen tijd stond de teller op meer dan twee miljoen views!”

Thylian, de onbekende tiener uit Komen-Waasten, werd zo in een klap naar het hoogste niveau van populariteit gehesen. Toch blijft hij er zelf erg rustig bij.

“Natuurlijk wil ik hiermee verder gaan, dat spreekt voor zich” sluit hij af. “Al kreeg ik van dag één een erg wijze raad van Didier Bourdon, een bekende Franse acteur. Hij gaf me meteen mee dat, ongeacht het succes de clip met zich zou meebrengen, het niemand het recht gaf om naast je schoenen te gaan lopen. Bescheidenheid en dankbaarheid waren de grootste talenten die we konden hebben. Een beter advies kon ik niet krijgen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.