Thuisverpleging Lagaisse vindt versterking in Ingooigem

Archief: thuisverpleegkundigen Lagaisse met (v.l.n.r.) Nele Merlier en Lindsey Lagaisse uit Waregem, en DimphnaDevogelaere en Virginie Lambrecht uit Ingooigem.© GV
Archief: thuisverpleegkundigen Lagaisse met (v.l.n.r.) Nele Merlier en Lindsey Lagaisse uit Waregem, en DimphnaDevogelaere en Virginie Lambrecht uit Ingooigem.© GV
Redactie KW

Thuisverpleging Lagaisse bestaat sinds kort uit een vierkoppig team. Sinds begin maart kan je ook op verpleegkundige Virginie Lambrecht uit Ingooigem een beroep doen voor hulp en medische zorgen bij je thuis.

Thuisverpleging Lagaisse neemt alle hygiënische zorg en wondverzorging voor hun rekening die verkregen kunnen worden met een doktersattest. “Van inspuitingen, wondzorg, lavementen, sonderen van de blaas tot het toedienen van sondevoeding”, vertelt thuisverpleegkundige Virginie Lambrecht (38). “Ook het afkoppelen van chemo of de nodige zorg bij het herstellen na een operatie nemen we graag op ons.”

Tijd nemen

“We stellen onze cliënt altijd centraal”, vult Lindsey Lagaisse (39) aan. Zij startte 11 jaar geleden als thuisverpleegkundige. “Daarbij nemen we voldoende tijd. Tijdens heel de coronaperiode hebben we extra gemerkt dat praten ook een basisbehoefte is. Bij sommige cliënten waren we de enige die over de vloer kwamen. We waren zowel een luisterend oor, kapper als verpleegkundige. Het gevoel er daadwerkelijk te zijn, ook voor de familie, is waar we naar streven.”

“Nadat Lindsey 7 jaar alleen werkte en de groep cliënten steeds groter werd, kwam ik erbij als thuisverpleegkundige”, vertelt Nele Merlier (47). “Ons werkterrein lag dan voornamelijk in Groot-Waregem en Groot-Zulte. Een jaar later kwam Dimphna Devogelaere ons team versterken. Toen zij in zwangerschapsverlof ging, was het Virginie die reageerde op een vacature die we via Facebook verspreidden .”

Derde betalingsregel

“Die vervangingsperiode was me zodanig goed bevallen, dat ik onmiddellijk toehapte toen ik de vraag kreeg om terug bij hen aan de slag te gaan”, vult Virginie aan. Zij is ook gespecialiseerd voetverzorger. “Ik was ongeveer drie jaar actief in het AZ in Oudenaarde, dus die ervaring komt me nu heel goed van pas. Omdat ik ook in eigen streek graag actief wilde zijn, breidden we onze rondes uit naar Ingooigem, Vichte en Anzegem . Ik ben alleszins blij deel te mogen uitmaken van dit topteam. Naar werkorganisatie en communicatie werkt het heel goed.”

“Alle zorgen aan huis worden geregeld volgens de derde betalingsregel”, vervolgt Dimphna Devogelaere (28). “Dat houdt in dat alle kosten rechtstreeks gefactureerd worden aan het ziekenfonds. Cliënten van alle leeftijden zijn welkom bij ons, ook mensen die bijvoorbeeld geopereerd zijn. Het voordeel is dat er dan sneller naar de thuisomgeving kan teruggekeerd worden omdat de cliënt al de noodzakelijke zorgen daar dan krijgt. Door onze flexibiliteit kunnen ook mensen die zich in de palliatieve fase bevinden van het nodige comfort genieten in hun eigen vertrouwde thuisomgeving .” (GV)

Alle info kan je terugvinden op de website www.thuisverpleginglagaisse.be of je kan rechtstreeks contact nemen via het nummer 0478/50 16 51.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.